Ο Αρης στο Περιστέρι θα πρέπει να αγωνιστεί με το πάθος ενός τελικού

Βασίλης Μάστορας05 Νοεμβρίου 2022

Ο κάθε αγώνας είναι σημαντικός και γίνεται σημαντικότερος, όταν μία ομάδα έχει υψηλούς στόχους, κι όσο κυλούν οι αγωνιστικές. Και επειδή αγώνας που περνάει δεν ξαναπερνάει, κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της και δεν θέλει να εκτροχιαστεί από τον στόχο της θα πρέπει να αντιμετωπίζει τα 90 λεπτά του σα να είναι τελικός. Υπερβολή θα πει κάποιος. Θα διαφωνήσω, καθώς μόνο όταν υπάρχει βαθμολογική διαφορά που να μη δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλο να σου «κλέψει την μπουκιά μέσα από το στόμα», τότε μόνο δικαιούσαι να χαλαρώσεις.

Με τη «φωτιά» που έχει πάρει το Πρωτάθλημα κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύσει. Για παράδειγμα ο Αρης που σήμερα αγωνίζεται στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (11β.) βρίσκεται στην 6η θέση με 14 βαθμούς, οπότε αν χάσει θα οπισθοχωρήσει βαθμολογικά κάτω από το ψυχολογικό όριο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η νίκη είναι μονόδρομος στον σημερινό αγώνα. Απέναντι σ’ έναν αντίπαλο ο οποίος, σύμφωνα με τους αριθμούς, δεν έχει φέτος τεράστια διαφορά από τους «κίτρινους». Η ομάδα του Περιστερίου πετυχαίνει 1,2 γκολ, ανά αγώνα και ο Αρης 1,1. Δημιουργεί 9,4 τελικές και η ομάδα του Πάρντιου 11,8, ο Ατρόμητος έχει όμως καλύτερη αποτελεσματικότητα καθώς σκοράρει κατά μέσο όρο σε 7,8 τελικές, ενώ ο Αρης ύστερα από 10,7. Τέλος μεταξύ των δύο ομάδων υπάρχει ισορροπία στα λάθη. Η ομάδα του Περιστερίου κάνει 47 ανά αγώνα και ο Αρης 45,5.

Για να αντιληφθείτε τις διαφορές, ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός πετυχαίνει δύο γκολ ανά αγώνα, σκοράρει ανά 5,6 τελικές και κάνει επτά λάθη σε κάθε αγώνα λιγότερα από τον Αρη.

Οι «κίτρινοι» λοιπόν που φέτος δεν έχουν κάνει ούτε ένα παιχνίδι απ’ αυτά που τρίβει κάποιος τα μάτια του, όταν το βλέπει. Αρα σήμερα θα πρέπει να μπουν οι παίκτες του πνευματικά, ψυχολογικά και βιολογικά πανέτοιμοι. Απουσίες δεν έχει η ομάδα, ο Πάρντιου λογικά έχει μάθει για τα καλά το ρόστερ, έχει καταφέρει να μπει στα… παπούτσια των παικτών του, οπότε θεωρητικά μπορεί να πάρει και το καλύτερο απ’ αυτούς. Θεωρητικά, γιατί το τι θα γίνει στην πράξη θα φανεί σήμερα το βράδυ. Πέρα από τους αριθμούς, οι οποίοι πολλές φορές δεν αποδεικνύουν όλη την αλήθεια, ο Αρης έχει καλύτερο ρόστερ από τον σημερινό του αντίπαλο. Σ’ αυτό δεν υπάρχουν ενστάσεις. Δεν κατάφερε όμως αυτό να το βγάλει μέσα στο γήπεδο. Και αυτό είναι ένα ακόμη στοίχημα που θα πρέπει να το κερδίσει σήμερα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.