Ο Άρης στο κυνήγι της διαφοράς από τον Παναθηναϊκό

Μάνος Χατζάκης24 Φεβρουαρίου 2021

Στο πικ της απόδοσής του θα προσπαθήσει να φτάσει ο Αρης μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, προκειμένου να τα δώσει όλα για την κατάκτηση της 2η θέσης. Επί μέρους στόχος των “κιτρινόμαυρων” είναι να αφήσουν πίσω τους τον Παναθηναϊκό.


Το άνοιγμα της ψαλίδας από τον Παναθηναϊκό είναι εφικτό σενάριο, από τη στιγμή που οι “κιτρινόμαυροι” βρίσκονται στο +3 από τους “πράσινους” και θεωρούν ότι το πρόγραμμα ευνοεί την αύξηση της μεταξύ τους διαφοράς. Η εκτός προγράμματος ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, πριν δύο αγωνιστικές, περιέπλεξε τα πράγματα, αλλά η ομάδα του Αγρινίου έκανε καλά τη... δουλειά της τη Δευτέρα, που μας πέρασε, κερδίζοντας το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι. Παράλληλα, η ισοπαλία του Αρη στο “Γ. Καραϊσκάκης” έδωσε, το μίνιμουμ μαξιλαράκι ασφαλείας, στην ομάδα του Ακη Μάντζιου. Οι Θεσσαλονικείς την προσεχή Κυριακή (15:00) φιλοξενούν τον Ατρόμητο, επιδιώκοντας το πρώτο βήμα για την αύξη της διαφοράς. Η λογική τους είναι συγκεκριμένη και βασίζεται σε πιθανές γκέλες του Τριφυλλιού, το οποίο -την ίδια μέρα- υποδέχεται την ΑΕΚ σε αναμέτηση, όπου όλα μπορεί να συμβούν.


Στις εναπομείνασες αγωνιστικές, ο Αρης έχει ένα ντέρμπι, εκείνο με τον ΠΑΟΚ (25η), ενώ την τελευταία αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός εκτός του Δικεφάλου του Νότου, αντιμετωπίζει εντός έδρας και τον αντίστοιχο του Βορρά (26η), ενώ ενδιάμεσα (25η αγ.) ταξιδεύει στα Γιάννενα, για να κοντραριστεί με τον τοπικό ΠΑΣ. Πιθανές, λοιπόν, βαθμολογικές απώλειες για την αθηναϊκή ομάδα, θα λειτουργήσουν ευεργετικά για τον Θεό του Πολέμου, ο οποίος έχει βάσιμες ελπίδες να μπει στα play off με μεγαλύτερη διαφορά των τριών βαθμών.


Ο παράγοντας “ψυχολογία”


Το “ταβάνι” δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο των ανθρώπων του Αρη, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι είναι σε θέση να κάνουν ακόμη και το 3/3 μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. Η πιο ψύχραιμη ματιά λέει ότι ο Αρης θα προσπαθήσει να θέσει -εκτός μάχης- όσο αυτό είναι εφικτό μία τουλάχιστον από τις συνδιεκδικήτριες ομάδες για τη δεύτερη θέση. Βάσει της βαθμολογίας, εκείνη είναι ο Παναθηναϊκός, από τη στιγμή που ο βαθύτερος ορίζοντας είναι τα play off. Πάντως, οι “κιτρινόμαυροι” θα κάνουν τα αδύνατα-δυνατά, για να προσπεράσουν και τον ΠΑΟΚ, ο οποίος -επίσης- δεν έχει εύκολο πρόγραμμα, αλλά και την ΑΕΚ με την οποία ισοβαθμούν. Το “Χ” στο “Γ. Καραϊσκάκης” επανέφερε στα ύψη την ψυχολογία και οι τρεις αγωνιστικές έως την έναρξη των play off δίνουν την απαραίτητη ώθηση για το ντεμαράζ νικών.





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.