Ο Αρης σήμερα στην Τούμπα δεν θα πρέπει να σκέφτεται τι έκανε πέρυσι στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Βασίλης Μάστορας04 Ιανουαρίου 2023

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μία θεωρία που λέει ότι κανένας αγώνας δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Αυτή είναι και η γοητεία του ποδοσφαίρου. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι κομπιούτερ. Άνθρωποι είναι με συναισθήματα τα οποία πολλές φορές επηρεάζουν την απόδοση τους. Πολύ περισσότερο σ’ ένα ντέρμπι, εκεί όπου η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο. Για τα ντέρμπι ζούνε οι ποδοσφαιριστές. Μπορεί όλοι οι αγώνες να δίνουν τους ίδιους βαθμούς, αλλά τα ντέρμπι είναι αυτά που εξιτάρουν προπονητές, ποδοσφαιριστές και κόσμο

Για τους πρωταγωνιστές μοιάζουν με την βιτρίνα που θα τους δώσει… υπεραξία για το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα και θα κερδίσουν την εκτίμηση του κόσμου τους. Αυτά είναι τα συν στα ντέρμπι για έναν ποδοσφαιριστή γι’ αυτό και θέλει πάντα να κερδίζει. Και οι συνθήκες όμως είναι διαφορετικές στα ντέρμπι. Περισσότερη πίεση από τον κόσμο, διαφορετικά συναισθήματα, μεγάλο άγχος. Στοιχεία που δεν είναι στον ίδιο βαθμό όταν ο θεωρητικά μεγάλος αντιμετωπίζει τη μικρομεσαία ομάδα του Πρωταθλήματος. ΠΑΟΚ και Αρης λοιπόν σήμερα αντιμέτωποι στην Τούμπα.

Με τη βαθμολογική διαφορά στους 4β. Μικρή. Σκέτη πρόκληση η νίκη για τους «κίτρινους» προκειμένου να φτάσουν τον συμπολίτη σε απόσταση αναπνοής και από εκεί και πέρα όλα γίνονται. Ο στόχος της 2ης θέσης, που μπήκε στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος, φαντάζει αρκετά μακρινός, καθώς η ΑΕΚ βρίσκεται στο +10, αλλά ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς μέχρι το τέλος. Κι όσο υπάρχουν τα πλέι οφ και η βαθμολογική διαφορά μεταξύ των ομάδων της 6άδας δεν απογοητεύει καμία, λογικά όλες θα το παλέψουν μέχρι το τέλος. Μέχρι να σβήσει και μαθηματικά η ελπίδα για τη 2η θέση.

Αρα αναμένονται πολλά τζαρτζαρίσματα και πολλές ανακατατάξεις. Βεβαίως τα προγνωστικά είναι υπέρ των ομάδων που αφήνουν στους αντιπάλους τη σκόνη τους, αλλά είπαμε είναι νωρίς ακόμη για να τα παρατήσει κάποια ομάδα. Ο Αρης λοιπόν, ο οποίος έδειξε ότι βρήκε και πάλι τον βηματισμό του μετά τη διακοπή, έχει πολλούς λόγους για να νικήσει στην Τούμπα. Μπορεί να έχει πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δεν αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τον σημερινό αγώνα. Ισως να έχουν οι ποδοσφαιριστές καλύτερη ψυχολογία. Οσοι ήταν και στους περσινούς αγώνες. Οι υπόλοιποι όμως θα πρέπει να εκπαιδευτούν με… ταχύρρυθμα μαθήματα για να πάρουν ψυχολογικούς πόντους από τα κατορθώματα της ομάδας την περσινή χρονιά.

Ο Αρης είναι διαφορετικός σε σχέση με πέρυσι. Διαφορετικό ρόστερ, διαφορετική ψυχολογία, διαφορετική αγωνιστική τακτική. Αρα δεν θα πρέπει να περιμένουμε έναν αγώνα καρμπόν. Όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή στο σημερινό ντέρμπι. Κι όπως όλα τα ντέρμπι θα κριθεί στο αγωνιστικό πάθος, από τα λάθη που θα κάνουν οι δύο ομάδες και την ψυχολογία των παικτών.

Ετσι είναι τα ντέρμπι. Συνήθως τα κερδίζει η ομάδα η οποία μπαίνει στο γήπεδο περισσότερο αποφασισμένη και έχει περισσότερο καθαρό μυαλό. Αυτά περιμένω να είναι τα χαρακτηριστικά και του σημερινού αγώνα. Ποιότητα έχουν και οι δύο ομάδες. Και ποδοσφαιριστές που μπορούν με μία προσπάθεια να τελειώσουν τον αγώνα. Το ζήτημα είναι ποιοι από τους παίκτες των δύο ομάδων θα καταθέσουν στο γήπεδο την... ψυχή τους γιατί η ποιότητα, συνήθως, στα ντέρμπι πάει περίπατο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.