Ο Άρης σχεδιάζει το νέο ρόστερ με την εμπειρία του παρελθόντος

Βασίλης Μάστορας30 Ιουλίου 2020

Μετά τις ημέρες αγωνίας, λόγω του ΒΑΝ, ο Άρης αισθάνεται πολύ καλύτερα με δεδομένο ότι έχει τις απαραίτητες εγγυήσεις για απαλλαγή από τον βραχνά που τον ταλαιπωρεί. Η διοίκηση το θεωρεί δεδομένο κι αυτό επισήμανε στην πρόσφατη ανακοίνωση της. Το θέμα πάντως τυπικά δεν έχει λυθεί ακόμη, αλλά από τη στιγμή που ανακοινώνεται επισήμως από την ΠΑΕ, προφανώς και είναι, πλέον, τυπικό το θέμα.

Αρα μ’ αυτό το δεδομένο ο Άρης θα έχει το δικαίωμα χωρίς βαρίδια να «χτίσει» την ομάδα της νέας χρονιάς. Το ζήτημα είναι πάνω σε ποιο πλάνο θα βαδίσει. Υπάρχει η άποψη ότι από τη στιγμή που υπάρχουν δοκιμασμένες και πετυχημένες αγωνιστικές λύσεις, πάνω στις οποίες στηρίχθηκαν οι «κίτρινοι» και πέτυχαν ό,τι πέτυχαν την χρονιά που τελείωσε, θα ήταν καλό να βαδίσουν στα γνώριμα μονοπάτια. Βεβαίως ένα τέτοιο πλάνο σημαίνει ότι θα υπάρξουν συμφωνίες οι οποίες θα είναι συμφέρουσες και για τις δύο πλευρές. Στην αντίθετη περίπτωση ο Άρης θα κουνήσει μαντίλι στους παίκτες τα συμβόλαια των οποίων λήγουν. Στόχος; Να βρει εξίσου καλούς παίκτες με χαμηλότερες αμοιβές. Κάτι τέτοιο είναι θεμιτό. Ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα; Το σενάριο αυτό έχει βαθμό ρίσκου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στον Άρη υποστηρίζουν ότι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στο σκάουτινγκ, η οποία θα τους βοηθήσει να μικρύνουν τον κίνδυνο της αποτυχίας στις επιλογές τους. Αυτό είναι θετικό, αλλά ο κίνδυνος πάντα θα υπάρχει. Βεβαίως ακόμη για τις τελικές αποφάσεις η μπίλια γυρνάει και πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για το νέο ρόστερ. Άρα είναι πολύ νωρίς για να κριθεί η μεταγραφική πολιτική της διοίκησης. Άλλωστε όλα κρίνονται όταν η μπάλα κυλήσει στο χορτάρι. Και μέχρι τότε υπάρχει πολύς χρόνος.

FOCUS

Μετά το ναυάγιο με την Τρίγλια στο κάδρο για τον Ηρακλή μπαίνει ο Πλατανιάς, για τον οποίο λένε ότι πιθανόν να μη δηλώσει συμμετοχή, κι έτσι αφήνουν στο… περίμενε την Καμήλα. Κάποιες φορές όμως όποιος, χωρίς πλάνο, πάει για τα πολλά χάνει και τα λίγα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.