Ο Άρης προσπαθεί να φτιάξει το μέλλον του

Βασίλης Βλαχόπουλος25 Μαρτίου 2021

Η παραχώρηση του Αλεξανδρείου με ρεαλιστικούς όρους για τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά αποτελεί το κορυφαίο ζήτημα στην ατζέντα της ΚΑΕ Αρης. Το δεύτερο είναι η δημιουργία συνθηκών οικονομικής επιβίωσης και προς αυτήν την κατεύθυνση θα λειτουργήσει το ποσό που θα εισπράξει (και) η ΚΑΕ Αρης από το Στοίχημα και δευτερευόντως η οικονομική υποστήριξη που σκοπεύουν να δώσουν πρόσωπα ανήκουν στην οικογένεια του συλλόγου.

Το metrosport.gr είχε αποκαλύψει τις επαφές που λαμβάνουν χώρα προς την κατεύθυνση δημιουργίας μιας ομάδας οικονομικών υποστηρικτών της ΚΑΕ. Σχετική επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΑΣ Αρης, Λευτέρη Αρβανίτη, ο οποίος σημείωσε (στην ΕΡΤ) ότι… «όντως υπάρχουν επαφές καθώς η ΚΑΕ έχει ανάγκη περισσοτέρων παικτών». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις, σχετικό προσκλητήριο απευθύνθηκε και σε πρώην παράγοντες της ομάδας και γενικώς καταβάλλεται προσπάθεια με σκοπό τη διεύρυνση του κύκλου των υποστηρικτών της εταιρίας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η χρηματοδότηση θα λειτουργήσει υποστηρικτικά του ποσού που προβλέπεται να συγκεντρώσει η ΚΑΕ μέσα από τα έσοδα που προέκυψαν από το Στοίχημα. Σε πρώτη φάση, τη Δευτέρα θα εισπραχθεί το ποσό των 250.000 ευρώ, ενώ η συμφωνία προβλέπει τη διανομή 7.500.000 ευρώ σε 12 ομάδες της Basketleague για την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Αυτό σημαίνει ότι το εξασφαλισμένο έσοδο είναι περί των 625.000 ευρώ και αποτελεί βαθιά οικονομική ανάσα για την ΚΑΕ καθώς της δίνει τη δυνατότητα να εξοφλήσει αλλά και να διακανονίσει οφειλές και παράλληλα να δημιουργήσει τις συνθήκες άρσης της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών.

Πάμε στο θέμα του Αλεξανδρείου. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι προχθές ο Λευτέρης Αρβανίτης συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Πολύ ξεκάθαρα, η Κυβέρνηση έδειξε ότι έχει την απόλυτη βούληση για την παραχώρηση του γηπέδου, το ίδιο θέλει να πράξει και με ΟΑΚΑ, ΣΕΦ. Το ζήτημα είναι οι όροι παραχώρησης καθώς για να μην εξελιχθεί σε οικονομική «υποδούλωση» της ΚΑΕ λόγω του ύψους των ετήσιων εξόδων λειτουργία (380.000 ευρώ), θα πρέπει η ΚΑΕ να διασφαλίσει ότι θα έχει το δικαίωμα εμπορικής εκμετάλλευσης. Αυτό δεν αφορά την πρόσοψη του γηπέδου καθώς – βάσει Νομοθεσίας – απαγορεύεται κάθε μορφή αλλοίωσης. Ωστόσο, θέλει να έχει το δικαίωμα εμπορικής εκμετάλλευσης των εσωτερικών χώρων του γηπέδου.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον δύο εταιρίες με σκοπό την ενοικίαση εσωτερικών χώρων, συνολικά όμως θέλουν να γνωρίζουν σε ποιο πλαίσιο μπορούν να κινηθούν ως προς το κομμάτι της αξιοποίησης χώρων. Αυτό συζητήθηκε στην προχθεσινή συνάντηση μεταξύ Γεραπετρίτη-Αρβανίτη με την ταυτόχρονη κατάθεση business plan από την πλευρά της ΚΑΕ Αρης. Στις τάξεις των «κίτρινων» επικρατεί αισιοδοξία ότι το αργότερο μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Ιούνη θα έχει ολοκληρωθεί και η γραφειοκρατική διαδικασία για την παραχώρηση του γηπέδου με τους ρεαλιστικές όρους οι οποίοι θα εξυπηρετούν τόσο τα συμφέροντα της Κυβέρνησης όσο και του Αρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.