Ο Άρης που συνεχίζει να μην έχει αγωνιστική διάρκεια και το «project Καμάτσο» που δεν έχει χρόνο να υλοποιηθεί

Βασίλης Μάστορας12 Ιανουαρίου 2023

Η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, όπως αναμένονταν ήταν τυπική υπόθεση για τον Αρη. Το 1-2, σκορ του πρώτου αγώνα και η χαμηλή δυναμική του αντιπάλου δεν έδιναν πολλές πιθανότητες για κάποια έκπληξη. Κι αυτό έγινε, στο ποδόσφαιρο όμως ποτέ δεν θα πρέπει να είναι κάποιος σίγουρος για τίποτε.

Δεν ξέρω αν ο Πάρντιου ήταν τόσο σίγουρος για την εξέλιξη του αγώνα και επιχείρησε rotation ή αν συνεχίζει να έχει την εμμονή των… αλλαγών στην 11άδα σε κάθε αγωνιστική. Το σίγουρο είναι ότι επανέφερε πάλι στο αριστερό άκρο τον Πίρσμαν, στη θέση του εξαιρετικού στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης Μαζικού, άφησε στον πάγκο τον Νταρίντα και έκανε πράξη την υπόσχεση του να δοκιμάσει το «project Καμάτσο». Ο Αγγλος μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε ικανοποιημένος από τη γενική εικόνα της ομάδας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Καμαρά, λέγοντας ότι «χρειάζεται χρόνο για να βρει ρυθμό καθώς στον Ολυμπιακό δεν είχε συμμετοχές».

Ο Πάρντιου έκανε αναφορά και στον Καμάτσο, τονίζοντας την συμμετοχή του στο δημιουργικό κομμάτι. Ο φορ όμως έχει άλλο ρόλο. Να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση. Ο Γκρέι ξέρει καλύτερα αυτή τη θέση και τα έξι γκολ που πέτυχε στο Πρωτάθλημα σε 32 τελικές προσπάθειες, δεν είναι αριθμός που να ακυρώνει τις ικανότητες του. Αντιθέτως. Στατιστικά είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με τους σκόρερ των υπόλοιπων ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα της Super League1.

Το ζήτημα είναι να πηγαίνει η μπάλα στον φορ, όταν πρέπει και εκεί που πρέπει. Οσες φορές έγινε αυτό ο Γκρέι τα πήγε μία χαρά, οπότε ποιός ο λόγος που ο Πάρντιου μιλάει για το «project Kαμάτσο»; Εκτός κι αν το κάνει απλώς για να πιέσει τον Τζαμαϊκανό ή αν τρέχει κάτι άλλο. Ο Καμάτσο μέχρι τώρα δεν πιστώνεται, πλην του αγώνα με την Τρίπολη, κάτι που να του δίνει πρόκριμα για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης του Αρη. Για άλλο ρόλο αποκτήθηκε κι όταν βρέθηκε σε θέση για να… εκτελέσει απέτυχε. Αλλωστε ο Αρης δεν έχει την πολυτέλεια, σ’ αυτή τη χρονική περίοδο, να «εκπαιδεύει» ποδοσφαιριστές. Ούτε να δημιουργεί νέα project και να περιμένει αποτελέσματα. Χρειάζεται σε κάθε αγώνα τους καλύτερους στην 11αδα προκειμένου να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Σ’ έναν μήνα παίζονται πολλά για τους «κίτρινους» κι αν δεν είναι η ομάδα στο pick της απόδοσης της «πέταξε το πουλάκι».

Το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα, παρότι νίκησε και χθες, σ’ έναν ακόμη αγώνα δεν είχε ρυθμό. Κατοχή είχε γιατί ο Λεβαδειακός προσπάθησε να «κλέψει» το γκολ και έδωσε χώρο στην ομάδα του Αρη, αλλά οι «κίτρινοι» δεν είχαν πλάνο για να φθάσουν στη δημιουργία επικίνδυνων φάσεων και στο γκολ. Καλή η κυκλοφορία, προϊόν της ποιότητας των μέσων, αλλά από εκεί και πέρα το χάος. Ακόμη και τα δύο δοκάρια στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αποτέλεσμα σουτ έξω από την περιοχή. Ο Πάρντιου παρ’ όλα αυτά δήλωσε ικανοποιημένος κι αυτό προκαλεί έκπληξη, εκτός κι αν το κάνει για να προστατεύσει τους παίκτες και τους λέει άλλα στα αποδυτήρια.

Στα θετικά εκτός από την πρόκριση, η απόδοση του Νταμπό που δίνει πρόσθετη επιλογή για το κέντρο, του Μανού που έδειξε ότι πήρε ψυχολογία μετά το γκολ που πέτυχε με τον Αστέρα Τρίπολης και διαχρονικά ο πολύτιμος Μαντσίνι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.