Ο Αρης που προβληματίζει και ο συμβιβασμός του Ενινγκ

Βασίλης Μάστορας29 Σεπτεμβρίου 2020

Πάντα είναι χρήσιμο να γίνεται τακτική ανάλυση του προηγούμενου αγώνα ώστε να διορθώνονται τα λάθη. Βεβαίως η βελτίωση στο ποδόσφαιρο δεν είναι προϊόν super market ώστε να μπεις μέσα να απλώσεις το χέρι σου στο ράφι, να την πάρεις, να πληρώσεις και να φύγεις. Ακόμη κι αν βρεθεί η ρίζα του… κακού χρειάζεται δουλειά ώστε την επόμενη αγωνιστική οι παίκτες να μη επαναλάβουν τα ίδια λάθη. Ο Ακης Μάντζιος, σίγουρα θα έχει μετανιώσει που δεν χρησιμοποίησε τον Τζέγκο από την αρχή του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά είναι νέος στον πάγκο του Αρη, οπότε δικαιολογείται να κάνει λάθη. Χθες ο Ακης Μάντζιος, σύμφωνα με τη διαρροή της ΠΑΕ, προσπάθησε να βοηθήσει την ψυχολογία των παικτών κάνοντας αναφορά στο ταλέντο τους και τις πραγματικές τους δυνατότητες. Οι παίκτες από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι υποτίμησαν τον αντίπαλο και γι’ αυτό ο αγώνας είχε αυτή την εξέλιξη. Μάλλον όμως το επιχείρημα είναι πολύ επιδερμικό, καθώς ο Αρης δεν είχε ρυθμό ούτε στους προηγούμενους αγώνες. Αρα κάπου αλλού βρίσκεται το πρόβλημα και αυτό θα πρέπει να αναζητήσει ο νέος προπονητής του Αρη, γιατί μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές προσφέρουν λιγότερα από αυτά που έδειξαν πέρυσι ότι μπορούν. 
Οσο για τους νεοαποκτηθέντες, ο Ενινγκ δήλωσε ξεκάθαρα ότι υποχρεώθηκε να συμβιβαστεί με την απόκτηση παικτών οι οποίοι δεν ήταν μέσα στις πρώτες του επιλογές. Τι σημαίνει αυτό; Ότι άλλους πρότεινε και άλλους απέκτησε η διοίκηση, προφανώς γιατί είχαν μικρότερες οικονομικές απαιτήσεις. Ο Γερμανός αποδέχτηκε τις επιλογές της διοίκησης και προσπάθησε, όπως δήλωσε, «να κάνω ομάδα με τους παίκτες που είχα». Τα όσα είπε ο Ενινγκ σε συνδυασμό με την αγωνιστική εικόνα του Αρη οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να γίνουν άμεσα σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις. Το θέμα όμως είναι αν ο Αρης έχει στην ατζέντα του γραμμένες αξιόπιστες λύσεις παικτών ή αν θα κινηθεί στα τυφλά. Κι αυτό είναι σοβαρό θέμα.

FOCUS

Κρατήστε και αυτό: Στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή συντόμως, ίσως υπάρξουν εξελίξεις. Οι αποφάσεις πάρθηκαν, απλώς γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε οι εξελίξεις να είναι βελούδινες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.