O Άρης που δικαιούται να «κυνηγάει» τους στόχους του και το ταξίδι στα… Γιάννινα

Βασίλης Μάστορας12 Νοεμβρίου 2022

Έχει πολλούς λόγους ο Άρης για να νικήσει αύριο στα Γιάννινα. Ο πρώτος και καλύτερος για να επιβεβαιώσει ότι οι… «ομοβροντίες» στον αγώνα με τη Λαμία δεν ήταν απλώς μία παρένθεση. Ο δεύτερος, ο οποίος μάλλον δεν υπολείπεται σε σημασία από τον πρώτο, είναι για να κρατήσει τη βαθμολογική του επαφή με την εξάδα και τις θέσεις που θα διατηρήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου του.

Γιατί είναι διαφορετικό ο Άρης να κατακτήσει την 5η θέση που δίνει εισιτήριο για την Ευρώπη, καταϊδρωμένος και άλλο στην κανονική περίοδο να έχει βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο που θα γεννά ελπίδες για διεκδίκηση θέσης που θα του δίνει δικαίωμα συμμετοχής στους προκριματικούς του Champions League.

Ο Άρης σήμερα απέχει τέσσερις βαθμούς από τον 5ο ΠΑΟΚ και 10 από τη δεύτερη ΑΕΚ. Aν δεχτούμε ότι και ο Ολυμπιακός που έχει την ίδια βαθμολογική διαφορά από τον Παναθηναϊκό πιστεύει στην κατάκτηση του τίτλου, έχει και ο Άρης δικαίωμα να κάνει τα δικά του όνειρα.

Και ρόστερ αξιόπιστο έχει και άρχισε να βρίσκει στον αγωνιστικό του ρυθμό. Βεβαίως δεν είναι απλή υπόθεση να καλύψει τις βαθμολογικές διαφορές που έχει με τις προπορευόμενες ομάδες, οι οποίες, πλην φυσικά του Βόλου, έχουν και εμπειρία στη διεκδίκηση υψηλών στόχων και μέταλλο νικητή.

Αν λοιπόν ο Άρης θέλει να μπει με αξιώσεις στο «παιχνίδι» για τη διεκδίκηση υψηλών θέσεων, παρότι είναι ο αδύναμος της παρέας σε παρασκηνιακά σπρωξίματα, θα πρέπει να είναι περισσότερο ρεαλιστής και αποτελεσματικός. Μόνο τους βαθμούς με τον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο, αγώνες στους οποίους έκανε πολλές τελικές, αν είχε όλα θα ήταν διαφορετικά τώρα.

Δεν υπάρχει όμως λόγος να κοιτάει πίσω. Υπάρχουν αρκετοί αγώνες μέχρι το τέλος των πλέϊ οφ, οπότε πολλά μπορούν να γίνουν. Αξία έχει πρώτα το τι θα κάνει ο Αρης και μετά οι αντίπαλοι του. Γιατί αν ο Αρης πετάει βαθμούς και το ίδιο κάνουν και οι προπορευόμενες ομάδες κανένα κέρδος, όσο οι «κίτρινοι» βλέπουν την πλάτη τους. Αρα νίκη αύριο στα Γιάννινα, αξιοποίηση του χρόνου της διακοπής, μία-δύο μεταγραφές ουσίας τον Ιανουάριο και πολλά μπορούν να συμβούν. Η ποιότητα υπάρχει, αρκεί να αξιοποιηθεί και μέσα στο γήπεδο.

FOCUS

Oταν οι έχοντες εξουσία, πολιτική, επιχειρηματική και αθλητική και έδρα τη Θεσσαλονίκη, αντιληφθούν ότι θα πρέπει να διεκδικούν με κάθε τρόπο και όχι να «επαιτούν», πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά. Η παλιά συνταγή όμως «για όλα φταίει η Αθήνα», παρότι άρχισε να χάνει τη λάμψη της, συνεχίζει να έχει οπαδούς. Κρίμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.