Ο Άρης που δεν ξέρουμε, αλλά (πολύ) θέλουμε να μάθουμε

Μάνος Χατζάκης11 Ιουλίου 2022

Αν η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σε περίοδο προετοιμασίας ενέχει κινδύνους αστοχίας, ακόμη κι αν μιλάμε για ικανοποιητικό αριθμό φιλικών, τότε στη φάση που βρίσκεται σήμερα ο Άρης, ο κίνδυνος για συμπεράσματα είναι... διπλός.

Οι «κιτρινόμαυροι» έφυγαν ελλιπείς για Αυστρία, εκεί αυξήθηκαν ποσοτικά με Ντιόπ, Γκρέι και, όταν επέστρεψαν Θεσσαλονίκη, συνάντησαν άλλους τέσσερις (Μαζικού, Νταμπό, Οντεμπάγιο, Καμάτσο).

Ουδείς γνωρίζει πώς θα εμφανιστεί ο Άρης του πρωτάρη σε προετοιμασίες, Χερμάν Μπούργος, ο οποίος εκείνο που έκανε στην Αυστρία, έχοντας λίγους διαθέσιμους επαγγελματίες, ήταν να προετοιμάσει ομάδα για τα δύο επερχόμενα παιχνίδια με τη Γκόμελ από τη Λευκορωσία.

Πέρα από τα όσα έγιναν στην Αυστρία και φάνηκαν στα φιλικά, τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της θεωρίας έως και της φαντασίας, από τη στιγμή που το ρόστερ -και η συνοχή του- είναι υπό διαμόρφωση.

Προφανώς, και οι Θεσσαλονικείς αλλάζουν τελείως ταυτότητα, συγκριτικά με τα τελευταία 2-3 χρόνια. Αν το πάμε ένα βήμα παρακάτω, προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε ό,τι έχει στο μυαλό του ο αργεντινός τεχνικός, το (όχι απαραίτητα ασφαλές) συμπέρασμα είναι ότι ο Άρης ξεχνά αυτό που έπαιζε έως πρόσφατα.

Δηλαδή, δεν θα είναι η ομάδα που θα πιέζει ασταμάτητα, έχοντας παίκτες που προσαρμόζονται σε ανάλογο στυλ (π.χ. Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο, Μάνος, Καμαρά, Γκάνεα Σούντγκρεν) και δεν θα είναι η ομάδα που θα παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας, προσπαθώντας να βρει κενούς χώρους στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Ο Μπούργος μοιάζει περισσότερο να προσανατολίζεται στη λογική της αντεπίθεσης και σε στυλ πιο γρήγορο και physical παιχνιδιού, έχοντας ως πρώτη επιλογή να κλέψει την μπάλα και να κάνει ταχεία μετάβαση στην επίθεση, καθώς πλέον διαθέτει και το ανάλογο υλικό από αυτή την άποψη.

Επομένως, ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα, καλύτερα να το ξεχάσουμε.

Ο Μπούργος είναι εκείνος, που αργά η γρήγορα, θα δώσει μορφή στη φαντασία μας, παρουσιάζοντας τον Άρη που και εκείνος φαντάζεται.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.