Ο Αρης που χάνει τον βηματισμό του στα πλέι οφ και η ανάγκη να σώσει την παρτίδα

Βασίλης Μάστορας10 Μαΐου 2022

Τελικά τα 90 λεπτά του αγώνα του Αρη με τον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο» δεν ήταν μία κακή βραδιά, αλλά το καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά αγωνιστικά στην ομάδα. Και η απόδειξη ήρθε επτά ημέρες αργότερα, προχθές στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Εκεί όπου διαψεύστηκαν μεν όσοι βιάστηκαν να «στοχοποιήσουν» τον αγώνα, αλλά μαζί τους διαψεύστηκαν και εκείνοι που πίστεψαν ότι ο Αρης θα «απαντήσει» μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. 

Η λογική έλεγε ότι αυτό ήταν το πιθανότερο σενάριο με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνίζονταν με σύνθεση που την αποτελούσαν παίκτες-«ρεζέρβες», αλλά τελικώς η αγωνιστική κρίση στον Αρη είναι παρατεταμένη. 

Ακόμη και μ’ αυτόν τον Ολυμπιακό, που για να λέμε την αλήθεια ήταν περισσότερο αθλητικός ως ομάδα, ο Αρης δεν έβγαλε αντίδραση και απογοήτευσε με την απόδοση του. Οι παίκτες είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη. Απέναντι σε λιγότερο έμπειρους αντιπάλους δεν είχαν αγωνιστικό πάθος και ρυθμό, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ευθύνη όμως έχει και ο Μπούργος του οποίου πλέον οι επιλογές δεν λειτουργούν αποτελεσματικά. Εχει ανακατέψει την τράπουλα, αλλά αστόχησε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό όπως και χθες. Η συμμετοχή του Γκαρσία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, όπως και η εμπιστοσύνη στον Πάλμα. Το γεγονός ότι τους αντικατέστησε είναι η επιβεβαίωση ότι δεν «διάβασε» καλά τον αγώνα.

Πέρα απ’ όλα αυτά ο Αρης δείχνει ομάδα η οποία δεν έχει ψυχικές αντοχές. Στοιχείο απαραίτητο για όποια θέλει να αντέξει σε 10 αγώνες υψηλού βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Ο Αρης, όπως και πέρυσι, δείχνει ανήμπορος να είναι ανταγωνιστικός στα πλέϊ οφ. Χάνει μεγάλο κομμάτι της αγωνιστικής του δυναμικής και παρουσιάζεται αγνώριστος στα 2/3 των αγώνων. 

Αν αυτό είναι τυχαίο ή όχι, το ξέρουν μόνο οι άνθρωποι της ομάδας. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να ψαχτούν γιατί ο πόλεμος ακόμη δεν χάθηκε. Οι δύο τελευταίες ήττες σαφώς μείωσαν τις ελπίδες του Αρη για την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά οι «κίτρινοι» είναι ακόμη μέσα στο κόλπο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ανασυνταχθούν και να κάνουν την αντεπίθεση τους. Οι τρεις εναπομείναντες αγώνες είναι κάτι παραπάνω από… «τελικοί» και η ευκαιρία να σώσουν οι «κίτρινοι» την παρτίδα.

FOCUS

Γιάννινα και Βόλος «βάζουν» τα γυαλιά στους θεωρητικά «μεγάλους» του Πρωταθλήματος με τις μεταγραφικές τους επιλογές και «ξεγυμνώνουν» τους Τεχνικούς διευθυντές τους. Σεμνά και ταπεινά και κυρίως με χαμηλά συμβόλαια γίνεται η δουλειά τους. Επιλογές που αν τις έκαναν οι ακριβοπληρωμένοι Τεχνικοί διευθυντές περίπου θα τους… θεοποιούσαν τα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.