Ο Άρης που άφησε στην άκρη τον κάκιστο εαυτό του κι ο ΠΑΟΚ που διασύρεται στα πλέι οφ, αλλά... 

Δημήτρης Κανελλάκης13 Μαΐου 2022

Σε ένα άρθρο με τίτλο «Ο Άρης δίνει την εντύπωση ότι δεν έχει σφυγμό, ότι ξέμεινε από ενέργεια και έχει... αδειάσει», αμέσως μετά την ήττα του από τον Ολυμπιακό, έγραφα στον επίλογο πως «τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ. Τα τρία ματς που έχει μέχρι το τέλος των πλέι οφ μόνο εύκολα δεν είναι.

 Έχει περιπλακεί πολύ η κατάσταση, ιδιαίτερα λόγω αυτής της αδυναμίας που βγάζει, αυτής της έλλειψης αγωνιστικού και ψυχολογικού αποθέματος που παρουσιάζει. Δίνει την εντύπωση πως η ανάταση που υπήρξε τον πρώτο καιρό που ήρθε ο Μπούργος, ήταν πρόσκαιρη. Αν επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί αυτή η άποψη θα το ξέρουμε το επόμενο δεκαήμερο...»

Με τέτοια... up and downs, πραγματικά, δεν ξέρω τι θα δούμε στο τέλος αυτού του δεκαημέρου στο οποίο αναφερόμουν στο προαναφερθέν άρθρο.

Ξέρω, όμως, ότι στο πρώτο από τα τρία ματς αυτού του δεκαημέρου, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στην Τούμπα, ο Άρης άφησε -σε απόλυτο βαθμό- στην άκρη τον... κάκιστο εαυτό του των δύο αγώνων που προηγήθηκαν του clasico, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που, ακόμη και για κάποιον σαν κι εμένα που καιρό τώρα υποστηρίζει πως δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τα πλέι οφ και έχει κάνει focus αποκλειστικά στο κύπελλο, πλέον, διασύρεται.

Διότι, όσο καλοπροαίρετα κι αν προσεγγίσει κάποιος τον ΠΑΟΚ, όσο κι αν δεχτεί, που προσωπικά τα έχω επισημάνει κατ' επανάληψη αυτά τα πράγματα, πως με ένα ρόστερ το οποίο έχει πολλά κενά, έλλειψη ποιότητας και ουσιαστικών εναλλακτικών λύσεων, κατάφερε να φτάσει εκεί που έφτασε στο Conference League, είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα και στον τελικό του κυπέλλου με πιθανότητες για να κατακτήσει ένα ακόμη τρόπαιο τα τελευταία χρόνια, δεν γίνεται να μην παραδεχτεί ότι έχει... ξεφύγει η κατάσταση, ότι δεν είναι αποδεκτό να παρουσιάζεται τόσο κακός στα πλέι οφ και να έχει τόσα αρνητικά αποτελέσματα.

Θα μπορούσε, βέβαια, να πει κάποιος ότι αυτά είναι... ψιλά γράμματα. Ότι αν πάρει το κύπελλο κανείς δεν θα τα θυμάται αυτά. Ότι η ιστορία θα γράψει την πορεία του στην Ευρώπη και την κατάκτηση ενός επιπλέον τίτλου.

Σωστά. Όμως, αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει απόλυτα την εικόνα του ΠΑΟΚ, ούτε να καθησυχάσει τους οπαδούς του, που αντιδρούν και δικαίως...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.