Ο Άρης πλήρωσε την αφέλεια και την ανεπάρκεια κάποιων παικτών του

Γιώργος Στράντζαλης21 Δεκεμβρίου 2023

Μόνο ως βήμα πίσω μπορεί να μεταφραστεί η χθεσινή ισοπαλία με την Λαμία και ειδικά ο τρόπος με τον οποίον οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να πετάξουν άλλους δύο βαθμούς στο Κλεάνθης Βικελίδης, που δυστυχώς στο τελικό ταμείο θα τους… ψάχνουν.

Ο Αρης πλήρωσε δύο βασικά πράγματα χθες. Το πρώτο είναι φυσικά η αδυναμία του να τελειώσει τον αντίπαλο και τις δύο φορές που προηγήθηκε. Από το 46ο λεπτό, που κέρδισε το πέναλτι ο Μορόν για το 1-0, μέχρι το 50’ είχε τουλάχιστον δύο ακόμη κλασσικές ευκαιρίες για να αποκτήσει ισχυρότατο προβάδισμα και δεν το έκανε. Θα μου πείτε…παίζει και ο τερματοφύλακας. Σωστά, γιατί χθες ο Αρης βρήκε απέναντι του έναν καταπληκτικό Κοσέλεφ. Ακόμα και μετά το 1-1 όμως οι Κιτρινόμαυροι δημιούργησαν σωρεία κλασσικών ευκαιριών και δεν έβρισκαν στόχο, με εξαίρεση το σεντερφορίσιο γκολ που βάζει ο Μορόν στο 2-1.

Ομάδα όμως που τελειώνει το παιχνίδι με 24 τελικές (!) - εκ των οποίων οι 13 εντός περιοχής- έχει και δύο δοκάρια και δεν μπορεί να τελειώσει τον αντίπαλο, τότε κάτι φταίει. Ένας Μορόν σίγουρα δεν μπορεί να φέρει… την άνοιξη, γιατί κακά τα ψέμματα ο Ισπανός χθες τα έκανε όλα. Αλλά πλέον είναι φανερό (και από τις δυνάμεις του αλλά και από τις αντιδράσεις του) ότι δεν μπορεί μόνος του να κουβαλήσει μια ομάδα. Θέλει υποστηρικτές.

Το δεύτερο βασικό που πλήρωσε χθες ο Αρης είναι η αφέλεια που είχε ως σύνολο και ειδικά στην αμυντική λειτουργία σε κρίσιμες καταστάσεις. Και τις δύο φορές που η ομάδα πήρε προβάδισμα, αντί να είναι καλύτερη ήταν χειρότερη. Έριξε την απόδοσή της και έχασε τη συνοχή και την έντασή της. Οι φορές εξάλλου που η Λαμία βγήκε στην επίθεση δεν ήταν δα και πολλές.

Στις περισσότερες όμως ο Αρης λειτούργησε λανθασμένα και εκτέθηκε. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Λαμία επιχείρησε μόλις ένα σωστό γέμισμα μέσα στην περιοχή του Αρη, στη φάση του 2-2! Ούτε είναι τυχαίο ότι η φάση του γκολ ξεκινάει από μια εντελώς αψυχολόγητη ενέργεια του Σαμόρα, που αντί να ροκανίσει τα τελευταία δευτερόλεπτα έδωσε… πάσα στον τερματοφύλακα, από του οποίου το βολέ ξεκίνησε η φάση. Επιπλέον, είναι πασιφανές και δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση το γεγονός ότι ο Αρης πληρώνει μια αλυσίδα πραγμάτων που έγιναν στον καλοκαιρινό σχεδιασμό.

Παίκτες που ήρθαν για να καλύψουν κενά και να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη φετινή ομάδα, δείχνουν ανεπαρκείς στο να βοηθήσουν έστω και.. στα βασικά. Ο Αρης για ακόμη ένα παιχνίδι δεν πήρε το παραμικρό από τις αλλαγές του. Βερστράτε, Κάρλσον και Τζούρασεκ μπήκαν στο τέλος με την προοπτική να βοηθήσουν στη διαχείριση του σκορ, αλλά και να ήθελαν πλέον φαίνεται ότι… δεν μπορούν. Κι εδώ το μπαλάκι πέφτει ξεκάθαρα στα χέρια της διοίκησης, που είναι υποχρεωμένη στο διάστημα μέχρι την επανέναρξη να προχωρήσει σε ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ με μεταγραφές και ταυτόχρονα να βρει τόπο να λύσει κάποια συμβόλαια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.