Ο Αρης πήρε ένα καλό μάθημα στο Τελ Αβίβ, αλλά κινδυνεύει να το πληρώσει ακριβά

Βασίλης Μάστορας06 Αυγούστου 2022

To ποδόσφαιρο «εκπέμπει» μία ιδιαίτερη γοητεία, γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι αυτό που θα δει μέσα στο χορτάρι θα είναι εφάμιλλο με το μπάτζετ της ομάδας ή την ποιότητα της ή ακόμη μ’ αυτό που έκανε την προηγούμενη αγωνιστική. Υπάρχει το στοιχείο του απρόβλεπτου που κάνει το σπορ ενδιαφέρον.

Ο φετινός Αρης, κατά κοινή ομολογία, είναι από τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν κατά τη μεταγραφική περίοδο. Απέκτησε έμπειρους ποδοσφαιριστές, με καλό βιογραφικό και ικανούς να αλλάξουν level την ομάδα.

Είναι όμως άλλο να έχεις καλό ρόστερ κι άλλο να έχεις καλή ομάδα. Και αυτό το έχω επισημάνει πολλές φορές από την πρώτη ημέρα που άρχισε το μεταγραφικό «πάρτι» των «κίτρινων».

Το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Μπούργος παραμένει το ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν, έχασαν το κομμάτι της προετοιμασίας στην Αυστρία. Αρα υπάρχει ένα αντικειμενικό πρόβλημα για το πότε θα είναι όλο το ρόστερ στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας. Ο Αρης λοιπόν είχε ανάγκη από το να αγοράσει χρόνο, ανώδυνα. Κατάφερε να το κάνει αποκλείοντας την άσημη Γκόμελ, αλλά η τύχη δεν ήτα μαζί του στη συνέχεια. Δεν έπεσε πάνω σε αντίπαλο βουνό, αλλά η Μακάμπι δεν είναι ομάδα που αστειεύεται. Και ποιοτικό ρόστερ έχει και παίκτες με εμπειρίες. Από τη στιγμή όμως που η κληρωτίδα έφερε μπροστά του τους Ισραηλινούς, έπρεπε (και πρέπει) να προσπαθήσει να κάνει καλή διαχείριση των δύο αγώνων.

Στον πρώτο οι «κίτρινοι» έμειναν… μεταξεταστέοι. Μπήκαν «αδιάβαστοι» στο γήπεδο και έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις της Μακάμπι. Ο Αρης ήταν αγνώριστος σε σχέση με αυτά που είχε δείξει μέχρι προχθές το βράδυ. Δεν έβγαλε αντίδραση στον σχηματισμό με το φορτωμένο κέντρο και τα τρεξίματα των Ισραηλινών και σχεδόν πέταξε λευκή πετσέτα.

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Μοιάζει με αλυσίδα. Οταν λοιπόν υπάρχουν αδύναμοι κρίκοι δημιουργείται πρόβλημα. Για παράδειγμα Μπράμπετς και Φαμπιάνο δεν ξέχασαν το ποδόσφαιρο. Αυτό όμως το υποδειγματικό, πέρυσι, αμυντικό δίδυμο, φέτος κάνει πολλά λάθη. Δυσανάλογα με την ποιότητα τους. Η εικόνα των δύο δεν είναι άσχετη με τις συμπεριφορές ανασταλτικά των ακραίων μπακ. Στον αγώνα με τη Μακάμπι, κυρίως ο Εμπακατά και κατά δεύτερο λόγο ο Πίρσμαν, έχαναν τις θέσεις τους. Αποτέλεσμα; Φαμπιάνο και Μπράμπετς είτε να βρίσκονται με περισσότερους αντιπάλους απέναντι τους, είτε να υποχρεώνονται να κινούνται σε χώρους που δεν είναι της αρμοδιότητας τους. Αν σ’ αυτό προσθέσουμε και τη χαμηλή πτήση των Ντουκουρέ και Νταμπό εύκολα λύνεται η εξίσωση του 2-0 και γιατί ο Κουέστα ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Αρη.

Ο αγώνας του Ισραήλ ανήκει στο παρελθόν και ο Μπούργος έχει έξι ημέρες για να προετοιμάσει την ομάδα για τον δεύτερο αγώνα, ώστε οι «κίτρινοι» να αξιοποιήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για πρόκριση. Γιατί έχουν ελπίδες. Γυρίζει το ματς κι αυτό φάνηκε και στο Τελ Αβίβ όπου ο τραγικός Αρης δημιούργησε τρεις ευκαιρίες μισά γκολ. Ναι, θα συμφωνήσω ότι η Μακάμπι θα παίξει εντελώς διαφορετικά. Ο Αρης όμως που πήρε ένα καλό μάθημα προχθές το βράδυ, αν διδάχθηκε κάποια πράγματα είναι υποχρεωμένος να παρουσιαστεί διαφορετικός την Πέμπτη. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει να πληρώσει (το μάθημα) ακριβά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.