Ο Άρης πήρε αυτό που πραγματικά ήθελε με τον Μορόν

Metrosport Team14 Ιουλίου 2023

Ο Άρης δικαιώθηκε για την υπομονή αλλά και επιμονή του στην υπόθεση του Λορέν Μορόν κι εν τέλει πήρε πραγματικά αυτό που ήθελε καθώς το αρχικό αγωνιστικό πλάνο περιλάμβανε τον Ισπανό επιθετικό με τον οποίον ήρθε σε συμφωνία για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων.

Η ΠΑΕ Αρης κοινοποίησε χθες τη συμφωνία της με τον 29χρονο επιθετικό για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων δίχως να μπει σε διαδικασία αναφοράς λεπτομερειών. Στις προηγούμενες ημέρες οι «κίτρινοι» είχαν στα χέρια τους τη θετική προδιάθεση του ποδοσφαιριστή, γνώριζαν όμως ότι αποτελούσε προϋπόθεση η εύρεση συμβιβαστικής λύσης μεταξύ με την Μπέτις λόγω της ύπαρξης συμβολαίου (ύψους 2 εκατ. ευρώ) για την ερχόμενη σεζόν. Ο Αρης είχε ξεκαθαρίσει την πρόθεση κάλυψης περί των 750.000 ευρώ. Χθες το πρωί, τα ισπανικά media έγραψαν ότι σε επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ του Ρόμπερτ Παλίκουτσα με τους εκπροσώπους του Λορέν Μορόν, ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής έδωσε προθεσμία λίγων ωρών για την εύρεση λύσης καθώς επίσης και ότι σε διαφορετική περίπτωση θα απέσυρε το ενδιαφέρον του. Η «κίτρινη» ΠΑΕ δεν επιβεβαίωσε κάτι σχετικό καθώς κοινοποίησε την οριστική συμφωνία μαζί του.

Κι έτσι ο Αρης πήρε αυτό που πραγματικά ήθελε καθώς το όνομα του Λορέν Μορόν ήταν στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ο έμπειρος επιθετικός (ουσιαστικά) είχε ποδοσφαιρικό δημιούργημα της Μπέτις καθώς στην ομάδα της Σεβίλλης εγκαταστάθηκε το 2015 έπειτα από το πέρασμά του από την Μαρμπέγια. Στην πρώτη ομάδα της Μπέτις αγωνίστηκε σε 133 παιχνίδια με 29 γκολ και επτά ασίστ. Κορυφαία σεζόν του ήταν η περίοδος 2019-20 όπου μέτρησε 12 γκολ σε 39 αγώνες. Στο μεγαλύτερο μέρος εκείνης της χρονιάς ήταν στους κορυφαίους σκόρερ της LaLiga. Κατά τα ισπανικά Media, οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πολλών αγγλικών συλλόγων αλλά και της Λοκομοτίβ Μόσχας. Στην πραγματικότητα, βρέθηκε μια ανάσα από τη μεταγραφή του στην ρωσική ομάδα. Την ίδια εποχή το όνομα του Μορόν ήταν στα ρεπορτάζ της Μπαρτσελόνα και σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ οι Καταλανοί κινήθηκαν για την απόκτησή του στο τέλος του πρώτου γύρου όπου ο Ισπανός πραγματοποίησε πειστικές εμφανίσεις. Κατά τα ίδια media η ρήτρα των 40 εκατ. ευρώ που είχε στο συμβόλαιό του και γενικώς οι απαιτήσεις της Μπέτις «χάλασαν» μια σπουδαία μεταγραφή.

Η πορεία του Μορόν άλλαξε από την ημέρα ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Μπέτις από τον Μανουέλ Πελεγκρίνι (2020). Σταδιακά ο Χιλιανός προπονητής τον έβαλε από το αγωνιστικό πλάνο του. Την περίοδο 2020-21 τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην 11αδα στη 12η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Συνολικά του έδωσε 26 συμμετοχές αλλά με 984 αγωνιστικά λεπτά. Την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στην Εσπανιόλ (25 συμμετοχές, τέσσερα γκολ) ενώ «ασταθής ήταν και η περσινή σεζόν την οποία μοίρασε σε Μπέτις και Λας Πάλμας.

Πάνω σ’ αυτό το στοιχείο «πάτησε» και ο Αρης καθώς πρόσφερε στον ποδοσφαιριστή ηγετικό ρόλο στην ομάδα κι αυτό ήταν το σημείο-κλειδί στην τελική συμφωνία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.