Ο Αρης περιμένει τον Μπράμπετς για... εξηγήσεις

Γιώργος Στράντζαλης21 Νοεμβρίου 2023

Μεγάλη έκταση πήρε στην Τσεχία ο αποκλεισμός τριών διεθνών ποδοσφαιριστών από την εθνική ομάδα, ανάμεσά τους και ο Γιακούμπ Μπράμπετς, λόγω παραβίασης κανονισμών μετά τον αγώνα με την Πολωνία. Από χθες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και οπτικό υλικό που δείχνει τον κεντρικό αμυντικό του Αρη, μαζί με τους Βλαντιμίρ Κουφάλ της Γουέστ Χαμ και τον Γιαν Κούσχτα της Σπάρτα Πράγας, να περπατούν σε κατάσταση μέθης σε δρόμο στο Όλομουτς, αγνοώντας προφανώς τους εσωτερικούς κανονισμούς. 


Μάλιστα, σε σχετικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και δημοσιεύτηκαν ακόμη και στα social media της Γουέστ Χαμ (λόγω της “εμπλοκής” του Κουφάλ στο περιστατικό), δείχνουν τους τρεις ποδοσφαιριστές να διασκεδάζουν σε νυχτερινό κέντρο, προτού επιστρέψουν στο ξενοδοχείο της αποστολής όπου και αποφασίστηκε ο αποκλεισμός τους από την αποστολή για το χθεσινό σημαντικό ματς της Τσεχίας με την Μολδαβία.

Στον Αρη παρακολουθούν τις εξελίξεις και αναμένουν την επιστροφή του ποδοσφαιριστή στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα σήμερα, προκειμένου να μιλήσουν μαζί του και κυρίως να μάθουν από τον ίδιο τι ακριβώς ισχύει για τα… νυχτοπερπατήματα του. 

Στις προθέσεις της ΠΑΕ, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν είναι να επιβληθεί κάποιου είδους τιμωρία στον έμπειρο κεντρικό αμυντικό και πέραν της απαραίτητης κουβέντας που θα γίνει μαζί του θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι κανονικά στη διάθεση του Άκη Μάντζιου για τα κρίσιμα ματς που ακολουθούν. Άλλωστε, όπως τονίζουν στην ΠΑΕ, είναι ένα περιστατικό που συνέβη στη χώρα του και ως μέλος της Εθνικής και ο Μπράμπετς στα δύο χρόνια παρουσίας του στον Αρη δεν έχει δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα. 

Οι περισσότεροι στην πόλη άλλωστε, ασφαλώς και στην ομάδα, μιλούν για τον επαγγελματισμό του και την προσήλωσή του στο ποδόσφαιρο, αφού είναι ελάχιστες οι φορές που ο έμπειρος αμυντικός έχει “περπατήσει” στη νυχτερινή Θεσσαλονίκη. Κι αν συνέβη δεν υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που όλοι απόρησαν στο άκουσμα της είδησης ότι ο 31χρονος στόπερ αποκλείστηκε από την Εθνική επειδή εθεάθη σε κατάστασης μέθης! 

Το ίδιο και στην πατρίδα του. “Ξέρω τον Γιακούμπ πολλά χρόνια, δεν έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα ποτέ στο παρελθόν. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που συνέβη κάτι τέτοιο από τον Μπράμπετς”, είπε χθες στο Metropolis 95,5 ο Τσέχος δημοσιογράφος, Γιόνας Μπάρτος. “Μετά το ματς με την Πολωνία, η αποστολή επέστρεψε στην Τσεχία και πήγε στο Όλομουτς όπου θα γίνει το παιχνίδι (σσ χθες). Οι τρεις παίκτες, χωρίς να γνωρίζουμε τον λόγο, αποφάσισαν να φύγουν από το ξενοδοχείο της αποστολής και πήγαν σε ένα πάρτι, υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο. Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση. Παρά το γεγονός ότι και οι τρεις παίκτες απολογήθηκαν ενώπιον της ομάδας, ο προπονητής και η ομοσπονδία αποφάσισαν την τιμωρία τους”, πρόσθεσε και καταλήγοντας σημείωσε ότι… “θα αποφασιστεί στη συνέχεια αν θα αποκλειστούν και για τα επόμενα παιχνίδια”. 

“Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς”, υποστήριξε από την πλευρά του ο προπονητής της Τσεχίας, Γιάροσλαβ Σιλχαβί στα media, ενώ ο μάνατζερ της Εθνικής Τόμας Πεσίρ, εξήγησε ότι… “τα παιδιά ζήτησαν συγγνώμη, αλλά δεν πήραμε συγκεκριμένη εξήγηση για το από πού προήλθε η παρόρμηση για αυτό που έκαναν”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.