Ο Αρης πείθει με πολλούς τρόπους ότι δεν είναι ομάδα- «πυροτέχνημα»

Βασίλης Μάστορας06 Δεκεμβρίου 2020

Νέα ηχηρή απάντηση σ’ όλους εκείνους που έλεγαν ότι ο Αρης θα… «σκάσει» ή ότι είναι ένα «πυροτέχνημα», έδωσαν χθες οι «κίτρινοι» στο Περιστέρι. Οχι απλώς γιατί παρέμειναν για μία ακόμη αγωνιστική αήττητοι, αλλά για τον τρόπο που στάθηκαν όρθιοι απέναντι στον Ατρόμητο. Παρότι από το 35’ αγωνίζονταν με 10 παίκτες και στο 51’ έχαναν με 2-0. Χρονικό σημείο που στην ποδοσφαιρική λογική το σύνηθες είναι η ομάδα που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο να πετάξει λευκή πετσέτα και να αρχίσει να σκέφτεται τον επόμενο αγώνα, που είναι μάλιστα και ντέρμπι.

Ο φετινός Αρης όμως δεν είναι ομάδα που τα παρατάει εύκολα. Το αντίθετο. Είναι σκληρό καρύδι και παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό για το καλύτερο. Ομάδα λοιπόν με μέταλλο νικητή. Δυναμική, μαχητική και με πολλά ψυχικά αποθέματα. Αυτά που έχει ανάγκη η μάχη για τις ψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Αρης είχε κι έναν ακόμη αντίπαλο χθες: τον διαιτητή Ευαγγέλου, ο οποίος «σφύριξε» με αποφασιστικότητα και χωρίς να ζητήσει συμπαράσταση του VAR, πέναλτι σε βάρος του Αρη και έδειξε κόκκινη στον Ροζ, σε μία φάση που ούτε η εικόνα της τηλεόρασης την αποσαφηνίζει. Τι άλλο έκανε ο διαιτητής ζημιώνοντας τον Αρη; Στο 57’ όταν ο Νάτσος γκρέμισε τον Μάνο μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου πέφτοντας επάνω του με φόρα, αδιαφόρησε και δεν επιστράτευσε για μία ακόμη φορά το VAR. Oλα αυτά είναι που μεγεθύνουν την αξία του χθεσινού βαθμού που πήρε ο Αρης στο Περιστέρι.

Ο Κάναντι «διάβασε» έξυπνα τον αγώνα. Αρχισε με σχηματισμό 3-5-2, ώστε να «πνίξει» τον Αρη στον χώρο του κέντρου, εκεί δηλαδή που έχει ποιοτική υπεροπλία. Η επιλογή του αποδείχθηκε σωστή, καθώς οι «κίτρινοι» που αγωνίστηκαν με το γνωστό 4-2-3-1 είχαν πρόβλημα στο να βρουν διαδρόμους για να περάσουν την μπάλα στην περιοχή του Ατρομήτου. Το πρόβλημα μάλιστα ήταν ορατό και στην πρώτη πάσα από την άμυνα. Λύσεις έδινε μόνο ο Μπερτόγλιο, αυτός ο αθόρυβος εργάτης, οποίος κουβαλούσε με επιτυχία την μπάλα στην περιοχή του Ατρομήτου. Μάλιστα ο Αρης στο 18’ πλησίασε στο γκολ με πρωταγωνιστή τον Αργεντινό όταν η μπάλα έφθασε στον Μάνο, λίγα μέτρα από την εστία, αλλά ο επιθετικός των «κίτρινων ήταν ένα χρόνο πίσω. Μεσοεπιθετικά μπορεί να έψαχνε λύσεις η ομάδα του Μάντζιου, αλλά μεσοαμυντικά τα πήγαινε περίφημα. 

Με ελάχιστα λάθη, σίγουρα πατήματα και πίεση σε πρώτο χρόνο όταν οι παίκτες του Ατρομήτου είχαν την μπάλα. Αποτέλεσμα; Ο Σιαμπάνης να είναι θεατής μέχρι το 35’ όταν αποφάσισε ο Ευαγγέλου να αλλάξει τις ισορροπίες με το συζητήσιμο πέναλτι και την αποβολή του Ροζ. Αυτή ήταν όλο κι όλο η σοβαρότερη δράση του Ατρομήτου στο πρώτο ημίχρονο στην περιοχή του Αρη. Ο Μάντζιος δεν παράτησε το αγώνα, έβαλε μετά την αποβολή τον Μπεναλουάν θυσιάζοντας τον Γκάμα και μετά το 2-0 των γηπεδούχων, τον Κάτσε αντί του Γκάνεα και τον Σίλβα αντί του Γκαρσία. Αλλαγές οι οποίες ενίσχυσαν την πίεση του Αρη. 

Οι «κίτρινοι» πήραν με αποφασιστικότητα μέτρα στο γήπεδο, είχαν το έλεγχο του παιχνιδιού και μείωσαν με τον Κάτσε. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους παίκτες των «κίτρινων», αλλά υπήρξαν στιγμές μετά το 70’ που είτε η κούραση, είτε το θυμικό νικούσαν τη λογική κι έτσι δεν απέφυγαν τα λάθη. Κατάφεραν όμως να πετύχουν αυτό που θεωρούνταν αδύνατο. Ισοφάρισαν στο 81’ με τον Σάσα που έκανε τεράστια δουλειά στο κέντρο και κατάφεραν να κρατήσουν τον πολύτιμο βαθμό, που έχει ψυχολογική αξία νίκης έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Συγχρόνως αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι ο Αρης δεν έχει λόγους να σκιάζεται για τυχόν απουσίες. Εχει βάθος πάγκου ικανό να φέρει τα κάτω πάνω.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.