Ο Άρης, οι ταχύτητες στο πρωτάθλημα και τα... όνειρα θερινής νυκτός

Δημήτρης Κανελλάκης09 Ιουνίου 2022

Ήταν πολύ σημαντική για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος της περιόδου 2021-2022 η πορεία του Άρη και η κατάκτηση της τρίτης θέσης, ανεξάρτητα απ' το ποια ομάδα υποστηρίζει ο καθένας.

Βεβαίως, δεν αρκεί μια εξαιρετική πορεία του Άρη, ο οποίος θα ξεπεράσει το... ταβάνι που είχε τις προηγούμενες σεζόν, για να κάνει τη μεγάλη διαφορά στην Super League 1.

Χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα. Είναι απαραίτητο η ΑΕΚ να μην είναι τόσο καλή όσο ήταν στο τελευταίο πρωτάθλημα. Χρειάζεται ο ΠΑΟ να είναι από την αρχή του πρωταθλήματος όσο ισχυρός εμφανίστηκε στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

Χρειάζεται να υπάρχει μάχη για την κατάκτηση του τίτλου και να μην είναι τόσο εύκολη, σχεδόν... περίπατος η κατάκτηση από τον Ολυμπιακό ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Χρειάζεται, όμως, να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικές, πολύ πιο έτοιμες και ικανές οι ομάδες από την πέμπτη θέση και κάτω για να κοιτάξουν στα μάτια τις πρώτες πέντε, να τις κοντράρουν, να πετύχουν απέναντί τους νίκες που θα δώσουν ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, θα κάνουν πιο απρόβλεπτη και πιο συναρπαστική την εξέλιξή του.

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω δεν υπάρχουν στο πρωτάθλημα μας. Δεν υπήρχαν ποτέ. Ήταν πάντα ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Με εμφανέστατες τις διαφορές μεταξύ των ταχυτήτων.

Πολλές φορές με σημαντικές διαφορές ακόμη και μεταξύ των ομάδων της ίδιας ταχύτητας.

Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο αν δούμε δύο, τουλάχιστον, γιατί όχι και τρεις, ομάδες να δίνουν τη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μόνο όταν δούμε τους διεκδικητές του τίτλου να χάνουν βαθμούς από τις μεσαίες ομάδες κι από αυτές που παλεύουν για να κρατηθούν στην κατηγορία.

Δεν ξέρω αν είναι... όνειρο θερινής νυκτός να ελπίζει κανείς ότι θα το δούμε αυτό να συμβαίνει κάποια στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει η Super League 1 από τον... πάτο στην κατάταξη του ενδιαφέροντος μεταξύ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Μόνο ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα αυξηθεί το ποσοστό της... έκπληξης στα παιχνίδια, που δεν θα είναι τόσο προβλέψιμα τα αποτελέσματά τους, σε συνδυασμό με καλύτερους αγωνιστικούς χώρους και καλύτερα γήπεδα, με περισσότερες παροχές στους θεατές, μπορούν να οδηγήσουν στην πολυπόθητη αναβάθμιση, η οποία θα δώσει κίνητρο για την επιστροφή πάρα πολλών φίλων του ποδοσφαίρου, οι οποίοι εδώ και χρόνια δεν βρίσκουν κανέναν απολύτως λόγο για να πάνε στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.