Ο Άρης οφείλει να βγάλει αντίδραση

Βασίλης Βλαχόπουλος24 Απριλίου 2024

Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στα Playoffs, ο Αρης έχει… βυθιστεί στην αγωνιστική ασυνέπεια και σ’ ένα ατέλειωτο αρνητικό σερί το οποίο οφείλει να σταματήσει απόψε (19:30, Live metrosport.gr, Metropolis 95.5, Novasports Prime) απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» κι αυτό το χρωστάει πρωτίστως στον ίδιο του τον εαυτό.

Είναι προφανές ότι η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου έχει βλάψει σοβαρά τους «κίτρινους» καθώς από την 3η αγωνιστική των Playoffs κι εκείνη την ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» απώλεσαν κάθε μαθηματική ελπίδα διεκδίκησης της 4ης θέσης. Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη με τις ήττες από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, κυρίως όμως από εμφανίσεις οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από αγωνιστική αστάθεια. Αναμφίβολα έπαιξαν ρόλο και οι τραυματισμοί καθώς ανάγκασαν τον Ακη Μάντζιου να μην εφαρμόσει το πλάνο που είχε κατά νου. 

Για παράδειγμα, αυτό προέβλεπε τη μοιρασιά αγώνων και λεπτών συμμετοχής στους παίκτες που ήδη έχει στο μυαλό του για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με απώτερο σκοπό να τους διατηρήσει φρέσκους και σε εγρήγορση, αντ’ αυτού όμως υπήρξε επιβάρυνση συγκεκριμένων παικτών. Σαν δηλαδή τον Γιάκουμπ Μπράμπετς ο οποίος παίζει ασταμάτητα ή τον Βλάντιμιρ Νταρίντα. Το πλάνο περιλάμβανε επίσης την παροχή χρόνο0υ στον Φραν Βέλεθ αλλά ο Ισπανός παραμένει καθηλωμένος στα 29 λεπτά συμμετοχής στην τελική φάση του Πρωταθλήματος λόγω προβλήματος στον αυχένα.

Ωστόσο, αν ο Αρης βουτήξει στη δεξαμενή των δικαιολογιών προφανώς δεν θα κερδίσει κάτι. Αυτό που ζητείται και οφείλει να κάνει – μετά την κακή εμφάνιση με την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο – είναι να αντιδράσει, να επιστρέψει στο μονοπάτι των καλών εμφανίσεων και γενικώς να πράξει με τρόπο ώστε να υπάρξει και αναστροφή του κλίματος που έχει δημιουργηθεί και το οποίο ασφαλώς δεν είναι καλό. Αυτό που συνεχώς αναφέρεται κι εν μέρει είναι σωστό, είναι ότι αυτοί οι αγώνες δεν επηρεάζουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, από την άλλη πλευρά όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μη βάσιμη η άποψη που θέλει μια ομάδα να χτίζει ψυχολογία μέσω των αγώνων που προηγούνται. Κι αυτό υποχρεούται να κάνει ο Αρης απέναντι στον Ολυμπιακό, πέραν της αντιπαλότητας που ξεκάθαρα αναδείχθηκε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις διοικητικού στελέχους των Πειραιωτών. Μετά τις τέσσερις διαδοχικές ήττες, η νέα αρχή είναι απαραίτητη για την ομάδα του Ακη Μάντζιου, αυτό το μήνυμα πέρασε εξάλλου και στους ποδοσφαιριστές στις αρκετές κατ’ ιδίαν συζητήσεις που έκανε με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών στο διήμερο που μεσολάβησε από τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Οι επιστροφές και το ερωτηματικό στην επίθεση

Οι επιστροφές στο αρχικό σχήμα προβάλλουν αναπόφευκτες βάσει της τελευταίας εικόνας, το ίδιο αναπόφευκτη φαίνεται όμως ότι είναι και η αλχημεία στην κορυφή της επίθεσης του Αρη ενόψει του αποψινού (19:30) αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» λόγω της τιμωρίας του Καρίμ Ανσαριφάρντ αλλά και του τραυματισμού του Λορέν Μορόν.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση παρέμεινε ρευστή μετά και τη χθεσινή τελευταία προπόνηση καθώς ο Λορέν Μορόν έχει ένα χτύπημα στο δάχτυλο, υπάρχει ο κίνδυνος επιβάρυνσης της κατάστασης του και αυτός είναι ο λόγος που ο Ακης Μάντζιος σκέφτεται να αποφύγει το ρίσκο χρησιμοποιώντας τον Αλβαρο Ζαμόρα καθώς ο τελευταίος έπαιζε (κατ’ ανάγκη) σ’ αυτή τη θέση πριν την απόκτηση του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Στο δε κέντρο της άμυνας, σαφέστατα είναι προβληματισμός από τις αγωνιστικές επιδόσεις του Λίντσεϊ Ροζ, από την άλλη πλευρά όμως δεν θέλει να ρισκάρει με τον Φαμπιάνο αν ο Βραζιλιάνος δε νιώσει απόλυτα έτοιμος. Η τελική απόφαση θα παρθεί σήμερα το πρωί έπειτα από τη συζήτηση που θα έχει μαζί του με το σενάριο επιστροφής του 33χρονου να προβάλλει ως το επικρατέστερο, δίπλα στον Γιάκουμπ Μπράμπετς. Στη δε δεξιά πλευρά έχει κλειδώσει η επιστροφή του Μόζες Οντουμπάτζο ενώ στην αριστερή θα διατηρηθεί ο Μάρτιν Μοντόγια καθώς ο Φράνκο Φεράρι δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Πηγαίνοντας στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Μπίργκερ Βερστράτε θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής ενώ ο Φραν Βέλεθ δύσκολα θα προλάβει (ακόμη και) τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Κατ’ επέκταση, ο Ζαν Ζουλ θα είναι ο μοναδικός αμυντικός χαφ έχοντας δίπλα του τον Βλάντιμιρ Νταρίντα και μπροστά του έναν εκ των Μάνου Γκαρθία, Γιάννη Φετφατζίδη. Στις πτέρυγες της επίθεσης αναμένονται δύο επιστροφές, αυτές των Σάπι Σουλεϊμάνοφ, Κίκε Σαβέριο ενώ κάτω από την εστία είναι εξαιρετικά πιθανή η διατήρηση του Λευτέρη Χουτεσιώτη αντί του Χουλιάν Κουέστα. Πέρα όμως των προσώπων, αυτό που θέλει ο Ακης Μάντζιος είναι αγωνιστική συνέπεια καθώς αυτό το στοιχείο δεν είχε ο Αρης στο πρόσφατο παιχνίδι με την ΑΕΚ όπου μετά το καλό πρώτο ημίχρονο ακολούθησε ένα κάκιστο δεύτερο με συνέπεια την ήττα αλλά και τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.