Ο Άρης να χαρεί για το σκορ, αλλά να δουλέψει τις αδυναμίες

Βασίλης Μάστορας21 Ιανουαρίου 2021

Το τέλος καλό όλα καλά ταιριάζει γάντι στον Άρη, που χθες το απόγευμα στο «Κλ. Βικελίδης» αφού έπαιξε με τη φωτιά για περίπου 60 λεπτά στη συνέχεια ανέβασε στροφές και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ επί του Αστέρα Τρίπολης. Τα γκολ αυτά του έδωσαν ένα καθαρό σκορ το οποίο τον χρίζει φαβορί για την υπόθεση πρόκριση στους οκτώ του Κυπέλλου. Θεσμό για τον οποίο ο Άρης κάνει όνειρα και τον θεωρεί ως το μονοπάτι που μπορεί να τον οδηγήσει σε μία διάκριση. Βεβαίως στη λογική του ποδοσφαίρου ούτε αυτό το σκορ του δίνει από χθες το εισιτήριο της πρόκρισης, όπως δεν θα θεωρούνταν αποκλεισμένος ακόμη κι αν ο αγώνας έληγε 0-0. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Άρης στον δεύτερο αγώνα θα πρέπει να μπει στο γήπεδο ξεχνώντας τη χθεσινή νίκη και να έχει στο μυαλό του ότι όλα ξεκινούν από το μηδέν.

Τι έκανε ο Άρης χθες επί 60’ λεπτά; Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο απ’ αυτά που έκανε σ’ όλο τον αγώνα με την ΑΕΚ και στο α’ ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Κυκλοφορούσε αργά την μπάλα με αποτέλεσμα να βρίσκει όλους τους παίκτες του Αστέρα μπροστά του όταν έκανε επίθεση. Με τον Ματίγια νοκ άουτ λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού, πάλι ο Γκάμα προσπαθούσε να δώσει ρυθμό στο παιχνίδι, αλλά και χθες είχε λίγους χώρους να κινηθεί.

Ο Μίλαν Ράσταβατς που έπρεπε να διαχειριστεί την απουσία του Μπαράλες επέλεξε το 4-2-3-1 με τους Τασουλής-Γκαρθία στα άκρα της άμυνας και τους Μπέλοκ- Μουνάφο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Καπίγια είχε ελεύθερο ρόλο, οι Λέο Τίλικα, Αλί Μπαμπά στα άκρα και ο Τζίμα στην κορυφή της επίθεσης. Απέναντι σε μία ομάδα που έχει ποιότητα στην κυκλοφορία της μπάλας και ξέρει να κλείνει τους χώρους όταν αμύνεται ο Άρης θα μπορούσε να γίνει απειλητικός μόνο μετά από προσωπικές ενέργειες των επιθετικών ή με καλό επιθετικό τρανζίσιον. Δύο στοιχεία που τα είχε σε μικρές δόσεις στο α’ ημίχρονο κι έτσι μία μόνο φορά δημιούργησε ευκαιρία για γκολ (23’), αλλά ο Μάνος στο τετ α τετ σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα.

Αυτή ήταν η μοναδική φάση του Άρη στο α’ ημίχρονο που ανέβασε την αδρεναλίνη.

Όλα άλλαξαν μετά την είσοδο στον αγώνα του Μερτόγλιο (55’ αντί Γκαρσία) και του Μαντσίνι (65’ αντί Μάνου) και την επιλογή του Αστέρα να παίξει 4-3-3. Ο Άρης με την είσοδο των δύο παικτών ανέβασε στροφές μεσοεπιθετικά, δημιούργησε φάσεις τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ που είχαν τη σφραγίδα των δύο Αργεντίνων που μπήκαν ως αλλαγή.

Λίγο νωρίτερα ο Άρης είχε ένα δοκάρι με τον Σάσα και μία ευκαιρία με δημιουργό τον Σίλβα.

Ο Άρης ίσως χθες να πήρε περισσότερα απ’ όσα άξιζε σε σχέση με τη γενική του εικόνα, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όπως στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό πήρε λιγότερα σε σχέση με τις 20 τελικές…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.