Ο Άρης μπορεί να κάνει τυπική διαδικασία την προσπάθεια για πρόκριση στον τελικό, φτάνει να...

Δημήτρης Κανελλάκης06 Μαρτίου 2024

Η σημερινή ρεβάνς του Άρη με τον Παναιτωλικό, για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας, μοιάζει με τυπική διαδικασία για τους "κίτρινους". Όχι επειδή κουβαλάνε από τον πρώτο αγώνα στο Αγρίνιο κάποια νίκη που τους εξασφαλίζει και τους δίνει το δικαίωμα να αισθάνονται τόσο άνετοι ώστε να μην υπήρχε τίποτε που να τους ανησυχεί.


Αντιθέτως... Η επικράτησή τους με 1-0 στην έδρα του Παναιτωλικού είναι ένα σκορ ρευστό, που δεν δίνει καμία σιγουριά, τίποτε δεν εγγυάται, ασφαλώς και δεν επιτρέπει στον Μάντζιο και τους παίκτες του να κοιμούνται ήσυχοι και να θεωρούν δεδομένη την πρόκρισή τους στον τελικό του κυπέλλου.

Γι' αυτό και, για να μην παρεξηγηθεί ο χαρακτηρισμός "τυπική διαδικασία" που έδωσα ξεκινώντας το σχόλιό μου για την αποψινή αναμέτρηση στο "Κλεάνθης Βικελίδης", σπεύδω να διευκρινίσω ότι η εκτίμηση έχει να κάνει με την κεκτημένη ταχύτητα που έρχεται ο Άρης στη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό, το δεδομένο προβάδισμα από τη νίκη του στο πρώτο ματς, αλλά και την τεράστια δίψα του να βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου και να διεκδικήσει την κατάκτηση ενός τίτλου που τόσο πολύ του λείπει.

Ο Άρης έχει τον πρώτο λόγο. Αυτό είναι σίγουρο. Παίζει στο γήπεδό του, μπροστά στον κόσμο του που αναμένεται να στηρίξει μαζικά αυτή την προσπάθεια απόψε, θα έχει απέναντί του έναν αντίπαλο τον οποίο δεν δικαιούται να υποτιμήσει, μεν, δεν αποτελεί φόβητρο, δε.

Οι "κίτρινοι" οφείλουν να κάνουν τα αυτονόητα. Σοβαρότητα, καθαρό μυαλό, συγκέντρωση, διαχείριση η οποία θα τους επιτρέψει και να μην κινδυνέψουν αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε η ρευστότητα να μην κρατήσει για πολύ, το ταχύτερο δυνατό να "κλειδώσουν" την πρόκριση.

Εφόσον ο Άρης σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Αν δεν δώσει δικαιώματα στον Παναιτωλικό, θα τον πετύχει τον στόχο του και μάλιστα εύκολα.

Είναι ένα ματς στο οποίο η τακτική θα παίξει σημαντικό ρόλο, αφού δεν αφήνει πολλά περιθώρια για απερισκεψίες, ούτε για αγωνιστική συμπεριφορά η οποία θα είναι εκτός ενός πλαισίου που θα έχει ως κορυφαίο ζητούμενο την ασφάλεια και την ανάληψη του μικρότερου δυνατού ρίσκου, καθώς οποιοδήποτε λάθος μπορεί να στοιχίσει πάρα πολύ ακριβά...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.