Ο Αρης μετά την αυτοκριτική

Μάνος Χατζάκης30 Ιανουαρίου 2020

Μίκαελ Ενινγκ και ποδοσφαιριστές τα έβαλαν κάτω, μετά την ήττα στο Αγρίνιο και θα προσπαθήσουν να αλλάξουν πρόσωπο στα προσεχή παιχνίδια

Η ήττα από τον προτελευταίο Παναιτωλικό δεν άρεσε σε κανέναν. Οχι γιατί ο Αρης δεν έχει "δικαίωμα" στην ήττα, αλλά γιατί ο συνολικός τρόπος προσέγγισης της αναμέτρησης δεν ήταν ο ενδεδειγμένος.

Οταν λέμε "συνολικός", εννοούμε τη νοοτροπία εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, αλλά και τις επιλογές του Γερμανού προπονητή.

Ολοι είδαν ότι, κόντρα στον Παναιτωλικό, η εικόνα του Αρη έβγαλε... κούραση και ελάχιστη διάθεση, για να φύγει με καλό αποτέλεσμα. Από την πλευρά τους, οι παίκτες παραδέχθηκαν ότι αδίκησαν εαυτούς, θεωρούν ότι η κόπωση αποτελεί μέρος της εξήγησης για την απόδοσή τους, αλλά δεν γίνεται να την επικαλούνται, μετά από κάθε "γκέλα".

Ο Ενινγκ, τώρα, σε συζητήσεις που είχε με ανθρώπους του τμήματος, άφησε να εννοηθεί ότι σκοπεύει να αλλάξει τρόπο σκέψης σε κάποια παιχνίδια, όσον αφορά τις επιλογές του στην ενδεκάδα. Ο 54χρονος προπονητής επικρίθηκε κυρίως για την τοποθέτηση του Ντιγκινί στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αντί για την κορυφή και, σωστά, ανέλαβε το μερίδιο που του αναλογεί.

Ο πάγκος δεν δίνει πολυτέλεια επιλογών στον Ένινγκ

Θέλοντας και μη, η καθημερινότητά του δεν είναι εύκολη. Αλλωστε, ο πάγκος δεν του δίνει την πολυτέλεια διαφορετικών επιλογών, μεταγραφές δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν, ωστόσο πρέπει και ο ίδιος να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να είναι τόσο... απόλυτος απέναντι στους ποδοσφαιριστές του, ασχέτως αν είναι ικανοποιημένος ή όχι από όσα του δίνουν.

Ο Ενινγκ έχει δείξει ποιους προτιμά, ποιους εμπιστεύεται και σε ποιους έχει "κόψει" τον αέρα. Ωστόσο, όσο έχει λύσεις, έστω κι αν δεν είναι εκείνες που θα επιθυμούσε, καλό θα ήταν να δώσει την εντύπωση ότι πιστεύει σε όλους. Ολοι πρέπει να είναι στην... πρίζα και όχι να νιώθουν απομονωμένοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Το Πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο, το Κύπελλο επίσης, ενώ οφείλει να λειτουργήσει προνοητικά, γιατί θα έρθουν και τα... πονηρά ματς, όπως το επόμενο απέναντι στον Πανιώνιο.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που έγινε εσωτερική αυτοκριτική, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματά της και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για να μην επαναληφθούν εικόνες... Αγρινίου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.