Ο Αρης κερδίζει τη μάχη με τον... εαυτό του και προχωράει

Δημήτρης Κανελλάκης16 Φεβρουαρίου 2020

Ο Αρης έδειξε και στα δύο ματς με τον Ατρόμητο ότι είναι καλύτερη, ποιοτικότερη ομάδα από τους Περιστεριώτες.

Ακόμη και στο 0-0 της Θεσσαλονίκης οι “κίτρινοι” έπειθαν ότι είναι η ομάδα που έχει περισσότερες προϋποθέσεις για να πετύχει τον στόχο.

Εχει γραφτεί και έχει λεχθεί πάρα πολλές φορές ότι για τον Αρη το κύπελλο είναι ο θεσμός που του επιτρέπει να ελπίζει πως μπορεί να κάνει την διάκριση, να προχωρήσει, να φτάσει μέχρι τον τελικό, να διεκδικήσει την κατάκτηση του τίτλου.

Η πορεία του δικαιώνει αυτή την προσέγγιση, καθώς έφτασε στο σημείο που τον χωρίζουν δύο παιχνίδια από τον τελικό. Είναι επιτυχία και μόνο το γεγονός ότι επιστρέφουν μετά από δέκα χρόνια σε ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτή την περίοδο ισχύει απόλυτα για τους “κίτρινους” αυτό που λέμε ότι “τρώγοντας ανοίγει η όρεξη”. Οσο προχωράνε, τόσο πιο δυνατοί αισθάνονται, τόσο πιο ικανοί να ξεπερνάνε τις όποιες δυσκολίες βρίσκουν μπροστά τους εξαιτίας της απαγόρευσης των μεταγραφών και της έλλειψης των πολλών εναλλακτικών λύσεων.

Ο Αρης τα προσπερνάει αυτά μέχρι τώρα και δημιουργεί την αίσθηση ότι ο προπονητής και οι παίκτες του δεν τα σκέφτονται, δεν τα φοβούνται, δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τα προβλήματα να τους σταματήσουν, να μην τους αφήσουν να πλησιάσουν και να πετύχουν τους στόχους τους.

Υπ' αυτή την έννοια, η... μάχη που δίνει με τον εαυτό του σε κάθε παιχνίδι, όπως έχω γράψει πριν από λίγο καιρό για τον Αρη, είναι μια μάχη που την κερδίζει. Αυτό δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες, μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, μεγαλύτερη πίστη ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Η... αναμέτρηση με τον εαυτό του, βέβαια, θα συνεχιστεί για τον Αρη. Ετσι θα πάει μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν πρόκειται να σταματήσει αυτό το πράγμα.

Ωστόσο, το ευχάριστο για τους “κίτρινους” είναι ότι καταφέρνουν και βγάζουν την ποιότητά τους, πετυχαίνουν να την εξαργυρώνουν, καθιστούν σαφές σε κάθε παιχνίδι ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να πετύχει πράγματα, όσες αδυναμίες, όσα κενά κι αν έχει.

Γι' αυτό και δεν είναι εύκολος αντίπαλος για καμία από τις άλλες τρεις ομάδες που θα είναι μαζί του στα ημιτελικά...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.