Ο Άρης είχε τσαμπουκά, βρήκε οξυγόνο και ψυχολογία για επανεκκίνηση

Γιώργος Στράντζαλης23 Σεπτεμβρίου 2021

Το οξυγόνο που έψαχνε ο Αρης, για να πάρει μία βαθιά ανάσα και να προχωρήσει προς την επίτευξη των στόχων του, το βρήκε στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν. Η χθεσινή νίκη επί του Παναθηναϊκού μπορεί να επαναφέρει την ηρεμία στο εσωτερικό της ομάδας τονώνοντας την ψυχολογία όλου του οργανισμού για… επανεκκίνηση.  

Αντιλαμβανόμενοι τις συνθήκες πίεσης κάτω από τις οποίες λειτουργούσαν τις τελευταίες ημέρες οι ποδοσφαιριστές του Αρη βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, είχαν τσαμπουκά και μία νοοτροπία μαχητή την οποία δεν είδαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Σε αυτό συνετέλεσαν ενδεχομένως όλες εκείνες οι συζητήσεις που έγιναν στα αποδυτήρια τις προηγούμενες ημέρες και λειτούργησαν προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Ο Αρης ήρθε πολύ περισσότερο το χθεσινό παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό κι αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, από την αρχή μέχρι το τέλος με εξαίρεση ένα εικοσάλεπτο στο α’ ημίχρονο όπου οι Πράσινοι πήραν μέτρα. 

Ο Αρης αξιοποίησε την πρώτη ευκαιρία που βρήκε και πήρε το προβάδισμα, είχε αποτελεσματικότητα στα μαρκαρίσματα, έπαιξε εξαιρετική πίεση ψηλά και το πάθος με το οποίο όλοι έπεφταν στην μπάλα είναι στοιχεία που έκαναν τη διαφορά. Γιατί η αλήθεια είναι πως η νίκη ήρθε με αγχωτικό τρόπο και φανερώθηκα ξανά μερικές από τις αγωνιστικές αδυναμίες, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Γρήγορες και ορθές όλες οι κινήσεις του Άκη Μάντζιου, ο οποίος δικαιώθηκε για την επιλογή του να επιστρατεύσει την παλιά φρουρά και να ποντάρει στην επικοινωνία μεταξύ των παικτών στο γήπεδο. 

Το πιθανότερο είναι πως με τη χθεσινή νίκη ο Έλληνας προπονητής κερδίζει χρόνο, που προσωπική άποψη είναι ότι τον δικαιούται, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι η αρχή για ένα σερί και όχι μία… παρένθεση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.