Ο Άρης για τη «μισή» πρόκριση στο Τελ Αβίβ - Τα πλάνα του Μπούργος

Metrosport Team04 Αυγούστου 2022

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Ο Άρης έβγαλε το ευρωπαϊκό κουστούμι από την ντουλάπα και αφού το πρόβαρε στους αγώνες με την Γκόμελ, ετοιμάζεται να το φορέσει ξανά, απόψε (20:00, live metrosport.gr, Metropolis 95.5, Novasports Prime) στο Bloomfield Stadium, στον πρώτο αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ όπου δεν θα επιδιώξει ένα σκορ πρόκρισης, αλλά να την… καθαρίσει από τώρα.

Τούτο δεν αποτελεί ένδειξη (υπέρ) αισιοδοξίας αλλά αποτελεί κάτι που βρίσκεται στους στόχους της ομάδας δεδομένου του ότι έχει δουλέψει αρκετά για να διεκδικήσει μια θέση στους ομίλους του Conference League. Και πέραν των πράξεων, είναι και τα λεγόμενα καθώς οι «κίτρινοι», ευθύς εξαρχής, παραδέχθηκαν ότι αυτός είναι ο βασικός στόχος αν και θα προτιμούσαν καλύτερη μεταχείριση από την κληρωτίδα και φυσικά να είχαν αποφύγει τη Νις. Βέβαια, προέχουν οι αγώνες με τη Μακάμπι η οποία προφανώς είναι ποιοτικά, ποδοσφαιρικά, τεχνικά αλλά και εμπειρικά ανώτερη από την Γκόμελ. Αυτό σημαίνει ότι η πρόκριση προϋποθέτει να παρουσιάσει η ομάδα του Χερμάν Μπούργος κάτι ανώτερο σε σχέση με αυτό που εμφάνισε στο δεύτερο παιχνίδι με τους Λευκορώσους. Σίγουρα θα χρειαστεί ακρίβεια στην εκτέλεση, καλύτερη διαχείριση καταστάσεων και περισσότερη εξυπνάδα.

Ενισχύει τη μεσαία γραμμή, ποντάρει στην αυτοπεποίθηση

Διαφορετικές συνθήκες θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει απόψε στο Τελ Αβίβ ο Αρης και ασφαλώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας απ’ ότι είχαν οι αγώνες με την Γκόμελ. Η Μακάμπι, έχοντας το αβαντάζ της έδρας της θα επιδιώξει να βάλει δύσκολα στους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι όμως έχουν χτίσει αυτοπεποίθηση κι έχοντας τον χαρακτήρα και τις ποδοσφαιρικές προσωπικότητες για να κάνουν… το παιχνίδι τους και να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα ισούται με πρώτο βήμα πρόκρισης. 

Απόψε, όμως, είναι αναγκαίο να εμφανίσει καλύτερη αντίδραση στο transition παιχνίδι αλλά και μεγαλύτερη συνέπεια στο τακτικό πλάνο του Χερμάν Μπούργος. Το σενάριο επιστροφής σε σχήμα με ενισχυμένη τη μεσαία γραμμή είναι το επικρατέστερο καθώς αναμένεται να πέσει ιδιαίτερο βάρος και από τις δύο ομάδες στο παιχνίδι στον άξονα. Κι εκεί ο Αρης θα χρειαστεί να εμφανιστεί πιο συμπαγής, με καλύτερα τρεξίματα και περισσότερα κλεψίματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μπούργος σκέφτεται να επαναφέρει το 4-2-3-1 χρησιμοποιώντας τον Ματέο Γκαρσία στον άξονα της μεσαίας γραμμής, πίσω από τον Γκρέι και μπροστά από τους Ντουκουρέ, Νταμπό στα χαφ. Στην άμυνα, ο Εμπακατά δείχνει αυτή τη στιγμή πιο έτοιμος από τον Οντουμπαγιο και θα ξεκινήσει δεξιά, ενώ ο Πίρσμαν αριστερά. Φαμπιάνο και Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας και ο Κουέστα κάτω από την εστία. Στα άκρα της επίθεσης οι επικρατέστεροι να πάρουν φανέλα, είναι οι Μαντσίνι και Ιτούρμπε. 

Ο Πάλμα παρ’ότι ανεβασμένος από τις εμφανίσεις του με την Γκόμελ παραμένει επιρρεπής στο ανασταλτικό παιχνίδι, ενώ ο Καμάτσο ίσως αποδειχθεί για τον Μπούργος μια “χρυσή”΄αλλαγή. Ο Μάνου Γκαρθία από την άλλη συγκεντρώνει πιθανότητες να βρεθεί πίσω από τον Γκρέι, αλλά το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια του αγώνα, με τον προπονητή του Αρη να ποντάρει περισσότερο στην...παλιά φρουρά. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορεί να επιφυλάσσει (και) για σήμερα κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.