Ο Αρης για να κερδίσει το ντέρμπι θα πρέπει να έχει μάθει από τα λάθη του

Βασίλης Μάστορας04 Σεπτεμβρίου 2022


Σε κανέναν δεν πρέπει να αρέσει το ότι ένα τοπικό ντέρμπι μπαίνει στην ατζέντα δύο ομάδων, μόλις την τρίτη αγωνιστική. Πριν καλά-καλά, που λέει ο λόγος, γνωριστούν οι παίκτες μεταξύ τους, θα πρέπει να αγωνιστούν σ’ ένα παιχνίδι το οποίο θα ήθελαν να το αποφύγουν σε τούτη τη χρονική στιγμή. Αλλό να έχουν κυλήσει οι αγωνιστικές με ευκολότερους αντιπάλους και να έχει «δέσει» η ομάδα, κι άλλο με το καλημέρα να βρεις απέναντι σου τον αιώνιο αντίπαλο σου.

Επειδή όμως το πρόγραμμα το βγάζει η κληρωτίδα, Αρης και ΠΑΟΚ σήμερα θα πρέπει να πολεμήσουν για το καλύτερο. Χωρίς να έχουν στο μυαλό τους άλλη σκέψη, γιατί μετά τα 90 λεπτά δικαιολογίες δε θα χωρούν. Το προνόμιο του ΠΑΟΚ είναι ότι οι δύο νίκες που έκανε έστω και δύσκολα στο Πρωτάθλημα, τον βοήθησαν να διαχειριστεί το σοκ του αποκλεισμού από την Ευρώπη. Αγωνιστικά σίγουρα και ο «Δικέφαλος» χρειάζεται τον χρόνο του για να ανέβει επίπεδο, αλλά αφού η κλήρωση του έφερε απέναντι του τον Αρη θα πρέπει να προετοιμαστεί για το δύσκολο βράδυ. Ο Αρης έχει το προνόμιο ότι παίζει στο «σπίτι» του, όπου θα έχει δίπλα του τις χιλιάδες του κόσμου του και ότι έχει πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ, καθώς πέρυσι δεν έχασε ούτε μία φορά από τον συμπολίτη του. Αήττητος είναι και ο υπηρεσιακός Τόλης Τερζής, αλλά οι παραδόσεις, όσο δυνατές κι αν είναι, δεν οδηγούν από μόνες τους μία ομάδα στη νίκη.

Οποιος συγκρίνει ρεαλιστικά τον Αρη της περσινής χρονιάς σε σχέση με τη φετινή, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι αλλαγές και οι εντυπωσιακές μεταγραφές δεν κεφαλαιοποιήθηκαν ακόμη. Οι «κίτρινοι» πέρυσι είχαν εντυπωσιακή αγωνιστική συμπεριφορά μεσοαμυντικά, στοιχείο το οποίο λείπει φέτος από το παιχνίδι τους. Εχουν ποιότητα μεσοεπιθετικά, αλλά από την ομάδα λείπει η συνοχή, γι’ αυτό και υπάρχουν τα πάνω κάτω στην απόδοση της. Αρα οι συγκρίσεις με την περσινή ομάδα, προς το παρόν τουλάχιστον, βγάζουν αρνητικό πρόσημο.

Μπορεί να αλλάξει κάτι ο Τόλης Τερζής; Είναι ένα καλό ερώτημα. Η λογική λέει ότι κάθε αλλαγή στον πάγκο μιας ομάδας συνήθως λειτουργεί θετικά, αλλά άλλη η κουλτούρα του περσινού ρόστερ του Αρη και άλλη η φετινή. Τα δύο προηγούμενα χρόνια τα αποδυτήρια θύμιζαν οικογένεια και όλοι οι ποδοσφαιριστές στοιχίζονταν πίσω από το σύνθημα «όλοι για έναν και ο ένας για όλους». Μέχρι στιγμής δεν είναι διακριτό αν αυτό το μήνυμα έχει περάσει στα αποδυτήρια των «κιτρίνων».

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Αρης θα πρέπει να βρει τον τρόπο να νικήσει σήμερα. Εχει ανάγκη αυτή τη νίκη. Ανάγκη η οποία γίνεται μεγαλύτερη από τη στιγμή που ο φετινός στόχος είναι η κορυφή. Για να κερδίσει όμως θα πρέπει να αλλάξει πολλά στο παιχνίδι του. Το σημαντικότερο; Να έχει τρεξίματα, αγωνιστικό πάθος και να κρατήσει κοντά όλες τις γραμμές. Γιατί ποιότητα έχει, αρκεί όμως να την κεφαλαιοποιήσει στα 90 λεπτά του ντέρμπι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.