Ο Αρης έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες

Βασίλης Μάστορας07 Ιουλίου 2020

Σε τραγωδία εξελίχθηκε ο χθεσινός αγώνας του Αρη με αντίπαλο την ΑΕΚ. Οι ελπίδες το σκηνικό να ήταν διαφορετικό ήταν ελάχιστες, με δεδομένο ότι η ομάδα του Ενινγκ αγωνίσθηκε για μία ακόμη φορά με 11άδα ανάγκης, ενώ στον πάγκο υπήρχαν μόνο δύο παίκτες για να χρησιμοποιηθούν. Μ’ αυτά τα δεδομένα οι πιθανότητες ο Αρης να πετύχει έστω και μία… περήφανη ήττα ήταν λίγες και έσβησαν στο 62’ όταν η ΑΕΚ έκανε το 1-3. 

Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι διαφορετικά; Μόνο αν η ΑΕΚ, που δημιούργησε 16 τελικές, έβγαζε μόνη τα μάτια της, καθώς ο Αρης μετά το πρώτο ημίχρονο δεν έδειχνε να έχει δυνάμεις να βάλει δύσκολα στην αντίπαλο του. Από τη στιγμή που δεν υπήρχαν βοήθειες από τον πάγκο, επόμενο ήταν οι παίκτες που αγωνίζονταν παρότι προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά χωρίς δυνάμεις απέναντι σε μία ομάδα που έκανε όλες τις αλλαγές, κάποια στιγμή να καταρρεύσουν.  

Ο Αρης στάθηκε με αξιοπρέπεια στο α’ ημίχρονο. Οχι ότι έκανε σπουδαία πράγματα μέσα στο γήπεδο, αλλά κατάφερε με τη βοήθεια και του Κουέστα που έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο πάει στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα των 45 πρώτων λεπτών, ο Αρης δεν είχε βάθος στην άμυνα, αλλά από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες, ήταν αρκετό ένα γκολ που πέτυχε ο Γκάμα. 

Στη μοναδική επίθεση των γηπεδούχων, με τη βοήθεια και της τύχης, ο Αρης ισοφάρισε τέσσερα λεπτά μετά το γκολ της ΑΕΚ. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Ενινγκ και μέχρι τη λήξη του αγώνα, έδειξαν αντίδραση η οποία έφερε ισορροπία μέσα στο γήπεδο. Αυτό ήταν ό,τι καλύτερο έκανε ο Αρης χθες. Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η κατάρρευση. 

Η ΑΕΚ δεν είχε τη διάθεση να χάσει βαθμούς, η αμυντική λειτουργία, καθώς ο Δεληζήσης ήταν απών από τις περισσότερες φάσεις και το βάρος έπεφτε στον νεαρό Μπαγκαγλιάνη, έπαιρνε βαθμό κάτω από τη βάση και η «Ενωση» μετέτρεψε τον αγώνα σε τυπική διαδικασία. Δημιούργησε 16 τελικές προσπάθειες από τις οποίες το 80% ήταν μέσα από την περιοχή του Αρη.  

Η ομάδα του Θόδωρου Καρυπίδη, θερίζει ό,τι έσπειρε τόσο το προηγούμενο καλοκαίρι, όσο και κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων πριν από τα πλέι οφ. Το γεγονός ότι την ίδια χρονική περίοδο έληξαν 12 συμβόλαια φθάνει στα όρια της εγκληματικής ενέργειας. Τι μπορεί να περιμένει ο Αρης μέχρι το τέλος, της μαρτυρικής όπως εξελίσσεται, αγωνιστικής περιόδου; 

Πρώτον να μην έχει άλλες απώλειες ποδοσφαιριστών και να τελειώνει τους αγώνες με αξιοπρέπεια. Στοίχημα που δεν είναι εύκολο να κερδηθεί με τις υπάρχουσες συνθήκες, γιατί η μάχη είναι άνιση. Και επειδή ενός κακού μύρια έρχονται, το «σκάλωμα» της μεταγραφής του Φετφατζίδη, αν εξελιχθεί σε ναυάγιο, θα είναι ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα για τον Αρη γιατί αυτή η μεταγραφή μοιάζει με το χέρι που θα βγάλει την οικονομική θηλειά από τον λαιμό της ΠΑΕ.  

FOCUS O ιστορικός ΠΑΣ Γιάννινα που επέστρεψε στη Super League 1, άλλαξε στρατόπεδο… συμμαχίας. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή ο διοικητικός τους ηγέτης βλέπει πιθανές επερχόμενες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και αποφάσισε να «παίξει» με τον ισχυρό ή δεν έμεινε ευχαριστημένος από την προηγούμενη «συνεργασία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.