Ο Άρης επέστρεψε δυναμικά και έστειλε μήνυμα για το μέλλον!

Δημήτρης Καλαϊτζής14 Μαΐου 2022

Κόντρα στα προγνωστικά κι έχοντας αρκετά οικονομικά προβλήματα ο Άρης δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ εξασφάλισε μία θέση στα play offs έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια. Και στο χέρι του είναι να φτάσει τουλάχιστον μέχρι την τετράδα και να επιστρέψει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Μεγάλο ρόλο στη μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία της ομάδας έπαιξε το γεγονός ότι «κίτρινοι» επένδυσαν πάνω τον ενθουσιασμό νεαρών παικτών που είναι γεμάτα όρεξη για σκληρή δουλειά και διάκριση.

Τη φετινή σεζόν ο Αρης πέτυχε ξοδεύοντας πολύ λιγότερα χρήματα και μάλιστα απέκτησε το δικαίωμα να αποφασίσει αν θα θελήσει την επιστροφή του και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω της εξασφαλισμένης θέσης στα play offs.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη συνεχίζει την επέλαση της στο Πρωτάθλημα, καθώς μετά τη νίκη επί της Λάρισας με σκορ 82-70 στο Αλεξάνδρειο απέκτησε πιθανότητες κατάληψης έως και την 5ης θέσης στην κανονική διάρκεια. 

Εφόσον ο Άρης νικήσει τελευταία αγωνιστική τον Απόλλωνα στην Πάτρα θα εξασφαλίσει σίγουρα την έκη θέση στη βαθμολογία. Βέβαια, αν αυτό το αποτέλεσμα συνδυαστεί με ήττα του Προμηθέα Πατρών στη Λάρισα, τότε οι «κιτρινόμαυροι» θα αναρριχηθούν στην πέμπτη θέση.

«Ξέραμε τι θέλαμε για να χτίσουμε την ομάδα»

Για το φετινό μαραθώνιο, αλλά και για το μέλλον του στον πάγκο του Άρη, μίλησε μετά τη νίκη απέναντι στη Λάρισα, ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», Γιάννης Καστρίτης.  

«Το έλεγα γιατί έβλεπα την όρεξη και τη διάθεση ανεξαρτήτως του επιπέδου δυσκολίας του έργου που είχαμε να επιτελέσουμε. Ξέραμε τι θέλαμε για να χτίσουμε την ομάδα και επενδύσαμε σε νεαρούς παίκτες με ενέργεια και κίνητρο. Αυτό που ζούμε τώρα είναι όντως απίστευτο, είναι όμως και η επιβράβευση. Πιστεύαμε στην ομάδα, στην καθημερινή δουλειά και στην προσπάθεια αυτών των παιδιών. 

Παράλληλα, όταν είσαι στον Άρη και παίζεις σ’ αυτό το γήπεδο, αυτομάτως δεκαπλασιάζεται η ενέργειά σου κι αυτό σου αυξάνει τα πλεονεκτήματα. Συν τοις άλλοις, η διοίκηση έκανε πολύ καλή δουλειά κρατώντας την ομάδα μακριά από τιμωρίες και αφαιρέσεις βαθμών. Αλλά συνεχίζουμε το ίδιο ευχαριστημένοι και διψασμένοι αν και η ομάδα έχει πολύ κόπωση τόσο σωματικά όσο και πνευματικά», είπε μετά τη νίκη επί της Λάρισας. 

Μάλιστα, απέδωσε αυτή τη δίψα στην προσπάθεια του δεύτερου ημιχρόνου. «Δεν είναι εύκολη μια διακοπή 17 ημερών, ειδικά αυτή την εποχή. Δεν είχαμε ρυθμό, παρόλο αυτά είδατε την προσπάθεια που έκαναν στο δεύτερο ημίχρονο. Πώς έβαζαν τα χέρια τους στις μπάλες, πώς πήγαιναν όλοι στα ριμπάουντ και φτάσαμε σ’ αυτή τη νίκη. 

Η ομάδα είναι στα play offs έπειτα από πέντε χρόνια και κυρίως έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί καινούργιους στόχους σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο». 

Για το μέλλον του στην τεχνική ηγεσία του Άρη: «Δεν θέλω και δεν μπορώ να πω κάτι αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχουμε συζητήσει. Ήμασταν ταγμένοι στον στόχο της ομάδας. Φυσικά και είμαι διατεθειμένος να συζητήσω».

Ο μοναδικός τρόπος για τη δημιουργία συνθηκών επιβίωσης του μπασκετικού Άρη είναι η κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαύου ύψους 500.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα, δεν έχει ανταποκριθεί το κομμάτι των Αρειανών επιχειρηματιών στο οποίο έχει στοχεύσει ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης προσδοκώντας μάλιστα και στην ενεργοποίηση μερικών στα κοινά της ομάδας. Αυτός είναι εξάλλου ένας από τους βασικούς στόχους αυτού του εγχειρήματος. Προφανώς τα 500.000 ευρώ της αύξησης θα καλύψουν ένα τεράστιο (οικονομικά) κενό που έχει η ΚΑΕ, αλλά αντικειμενικός στόχος είναι η προσέγγιση Αρειανών επιχειρηματιών οι οποίοι θα θελήσουν να διαδραματίσουν ρόλο στην ΚΑΕ δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει συνεχώς να είναι με το χέρι στην τσέπη.

Οι υποχρεώσεις τρέχουν και αυτή τη στιγμή είναι λογικό να υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για την ανταπόκριση της ΚΑΕ στις υποχρεώσεις της. Και δεν είναι μόνο αυτές της φετινής σεζόν (σ. σ. πληρωμή ομάδας, πιστωτών, προσωπικού και τήρηση των διακανονισμών) όσο και αυτών που αφορούν την αδειοδότηση της ΚΑΕ στο Πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. Στο ενδεχόμενο μη είσπραξης χρημάτων από τη φορολόγηση του στοιχήματος, η ΚΑΕ θα πρέπει να «ανακαλύψει» ένα ποσό της τάξεως του μισού εκατομμυρίου ευρώ για να διατηρηθεί στον σωστό δρόμο. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι ζήτημα επιβίωσης η επιτυχία του εγχειρήματος της ανοιχτής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Για να μην πάει χαμένη η δουλειά και η χρηματοδότηση των τελευταίων δέκα μηνών.

Η επιτυχία των «κιτρινόμαυρων» παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι έδωσαν αρκετά παιχνίδια χωρίς τον Κέλι (έλλειψε 2,5 μήνες για προσωπικούς λόγους) και τον Χανλαν (πριν από έναν μήνα μετακόμισε στην Βαλένθια), ενώ αν νικήσει στην Πάτρα, τότε θα κλείσει την regular season φτάνοντας στο 50% (12 νίκες – 12 ήττες) για πρώτη φορά μετά από το 2017.

Τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν 

Με αφορμή την εξαιρετική φετινή πορεία του Άρη το metrosport.gr κάνει αναφορά στα πρόσωπα που ξεχωρίζουν...

Ο Άρης πέτυχε διάνα με την απόκτηση του Τζέιμς Κέλι. Ο Αμερικανός μόλις ξεπέρασε το μίνι διάστημα της προσαρμογής του, έδειξε τις αρετές του και έβαλε το δικό του λιθαράκι ώστε η ομάδα να πετύχει μεγάλες νίκες τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας καλύπτοντας επάξια το κενό του Ολιβιέ Χάνλαν που πήρε μεταγραφή στην Ισπανία για λογαριασμό της Βαλένθια. Στη συνέχεια τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, καθώς ένα προσωπικό πρόβλημα του παίκτη τον ανάγκασε να επιστρέψει στις ΗΠΑ, όπου κάθισε για 2,5 μήνες. Τώρα, όμως όχι μόνο είναι εδώ, αλλά θέλει να οδηγήσει τον Άρη όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα. 

Ο Άντονι Κάουαν JR πρωταγωνιστεί με τη φανέλα του Άρη στην πρώτη του σεζόν εκτός ΗΠΑ. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Maryland και από την στιγμή που δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ είχε δύο δρόμους. Αυτόν του προθαλάμου του ΝΒΑ (G League) ή να ψάξει στέγη πέρα από την άκρη του Ατλαντικού. Τότε, ήρθε η πρόταση του Άρη, την δέχτηκε και ο ίδιος παρότι στο μάτι δεν σε...γεμίζει λόγω του ύψους του, είναι από τους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας των «κιτρινόμαυρων». 

Όμηρος Νετζήπογλου: Η πρώτη του χρονιά με απαίτηση. Τι κι αν είναι μόλις 19χρονων, αποτελεί βασική επιλογή του Γιάννη Καστρίτη σε κάθε ματς και δείχνει ότι κάνει μεγάλα βήματα και το μέλλον προμηνύεται λαμπρό για τον ίδιο! 

Στέλιος Πουλιανίτης: Ίσως η καλύτερη επαγγελματική σεζόν του στην τρίτη θητεία του στην ομάδα. Ρόλο σε αυτό έπαιξε ο Γιάννης Καστρίτης, ο οποίος επέμενε να επιστρέψει στον σύλλογο μιας και οι δυο τους έχουν συνεργαστεί τόσο στην Κύμη, όσο και στα Τρίκαλα οπότε γνώριζε τι θα μπορούσε να προσφέρει. Ο Πουλιανίτης αποδέχτηκε αυτήν την πρόταση και επέστρεψε ξανά στο «Παλέ» και άρπαξε την ευκαιρία από τα...μαλλιά. Και φτάνουμε στο ματς με τον Προμηθέα όπου ο 27χρονος γκαρντ πραγματικά διέλυσε όλα τα ρεκόρ! 25 πόντους με 3/3 δίποντα, 5/5 τρίποντα και 4/4 βολές! Σίγουρα αυτή την εμφάνιση θα την θυμάται για πολύ καιρό ακόμα. Ήταν μία δικαίωση για τις προσπάθειες και τον κόπο που έχει καταβάλει στο μπάσκετ. Αλλά και κάτι άλλο θα του μείνει αξέχαστο.

«Παλεύουμε για να μείνει ζωντανή ομάδα»

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΑΕ Άρης, Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, μίλησε στο Metropolis 95,5 αναφορικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, τα χρέη του συλλόγου, το πλάνο της επόμενης μέρας, αλλά και το μέλλον του Γιάννη Καστρίτη.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, ειδικά σε μία περίοδο κορωνοϊού όπου υπήρχαν προβλήματα και με την προσέλευση του κόσμου σε όλες τις ομάδες. Έχουν βάλει λεφτά και άνθρωποι που δεν θέλουν να φανούν, αλλά έχουν βρεθεί πάνω από 800.000 με 900.00 ευρώ. Αυτό που βοήθησε πολύ την ομάδα είναι το σφιχτό μπάτζετ , σε κάτι που βοήθησαν ο προπονητής, οι παίκτες και η διοίκηση της ομάδας».

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ, πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια και εμείς περιμέναμε να πάμε καλύτερα, αλλά ενδεχομένως να μην βοήθησαν εξωγενείς παράγοντες, ενώ τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε και άλλους ανθρώπους να μπαίνουν στην αύξηση, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή ήταν από τον απλό κόσμο. Παλεύουμε για να μείνει ζωντανή ομάδα, γιατί ο κόσμος του Άρη έχει μάθει να βρίσκεται ψηλά».

«Αν δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βάζει τα χρήματα μόνος του, θα πρέπει να δημιουργηθεί μία ομάδα 20 ατόμων που θα στηρίζει την προσπάθεια αυτή, ενώ κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί του χρόνου με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι καινούργιοι. Τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα είναι εύκολα και πιστεύω πως μπορούμε να μηδενίσουμε τα χρέη προς τρίτους και τα χρέη προς το δημόσιο να ρυθμιστούν».

Για την επόμενη χρονιά και το μέλλον του Καστρίτη: «Η φετινή ομάδα είναι διαφορετική, με διαφορετική φιλοσοφία του προπονητή και γι' αυτό τον επιλέξαμε. Στόχος δικός μου θα ήταν να παραμείνει ο coach Καστρίτης για τουλάχιστον δύο χρόνια και να ανεβαίνει σιγά σιγά τα σκαλιά. Νομίζω και ο Άρης μπορεί να καλύψει όσα θέλει ο coach και ο ίδιος καλύπτει τα όσα θέλουμε εμείς».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.