Ο Άρης επένδυσε στην ποιότητα για Ελλάδα και Ευρώπη

Μάνος Χατζάκης15 Οκτωβρίου 2020

Μετά τις πρόσφατες μεταγραφικές προσθήκες, ο πήχης των απαιτήσεων ανέβηκε απότομα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Αρης βρίσκεται μόνος πρώτος στη βαθμολογία, ωστόσο η ενίσχυση του ρόστερ έχει βαθύτερες προεκτάσεις. 

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μπει στη διαδικασία να σκέφτονται το βήμα παραπάνω, αναφορικά με το τελικό πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα, ξέροντας ότι οι ομάδες, οι οποίες διεκδικούν την τριάδα της κορυφής, θα έχουν υποχρεώσεις και στην Ευρώπη, παίζοντας μέχρι και δύο παιχνίδια την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η κούραση και η προτεραιότητα στην Ευρώπη έχει ήδη προκαλέσει απώλειες σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο στην Αλκμήνης. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ έχουν ως μίνιμουμ στόχο την τέταρτη θέση, καθώς ο πέμπτος δεν σφραγίζει... διαβατήριο, και -αναλόγως καταστάσεων- προσβλέπουν και σε κάτι υψηλότερο. Θα προσπαθήσουν, δηλαδή, να φέρουν εις πέρας το «βολικό» πρόγραμμα και να εκμεταλλευτούν τυχόν γκέλες των δύο «δικεφάλων», οι οποίοι κοντράρονται με την επανέναρξη.

Το πάθημα με Κοβαλίβκα

Ο αποκλεισμός από την Κόλος Κοβαλίβκα δημιούργησε ανακατατάξεις -σε αγωνιστικό επίπεδο- με τις αποχωρήσεις των Χαριστέα, Ενινγκ και Τερζή, ωστόσο αποτέλεσε μάθημα για το άμεσο μέλλον. Οπως έδειξαν οι τελευταίες κινήσεις, ο Αρης δεν φτιάχνει ομάδα... εξαμήνου, αλλά με ορίζοντα διετίας. Στο πίσω μέρος των «κιτρινόμαυρων» είναι, εφόσον η ομάδα παίξει την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη- να θέσει τις βάσεις, ώστε να διεκδικήσει την είσοδο στους ομίλους, έχοντας ρεαλιστική προοπτική να την πετύχει, εξαιτίας του βάθους και της ποιότητας του υπάρχοντος ρόστερ. Άλλωστε, το επίπεδο βελτιώνεται καθημερινά στο «Δασυγένειο», εξαιτίας της παρουσίας ταλαντούχων και έμπειρων ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα δίνουν το... είναι τους, για να παίζουν στη βασική ενδεκάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.