Ο Άρης επενδύει και αναβαθμίζεται

Γιώργος Στράντζαλης18 Νοεμβρίου 2021

Το Σάββατο ο Αρης θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο χλοοτάπητας του “Κλεάνθης Βικελίδης” θα είναι στην καλύτερη κατάσταση που υπήρξε ποτέ τα τελευταία χρόνια. Ο Αρης επένδυσε στην επιστήμη και την υποστήριξή της με την κορυφαία τεχνολογία, βαδίζοντας σε ευρωπαϊκά πρότυπα, έχοντας δημιουργήσει τον κορυφαίο χλοοτάπητα στα ελληνικά γήπεδα. Η ΠΑΕ προχώρησε από το περασμένο καλοκαίρι σε μία μεγάλη επένδυση, η οποία υπερβαίνει τις 700 χιλιάδες ευρώ, ενώ αυτή του τελευταίου μήνα, που αφορούσε στην επανασπορά και τη συντήρηση, κόστισε περί των 300 χιλιάδων μαζί με τα μηχανήματα που αγοράστηκαν από το εξωτερικό.

Το διάστημα που μεσολάβησε και η απουσία αγωνιστικών υποχρεώσεων αξιοποιήθηκε από την ΠΑΕ για τις απαραίτητες – προγραμματισμένες – εργασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Στις 29 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η σπορά του νέου χόρτου. Ακολούθησε το σκέπασμα του γηπέδου με ειδικό πανί, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη φυτρωτικότητα και η ταχύτερη ανάπτυξη του καθώς δημιουργούνται οι κατάλληλες θερμομετρικές συνθήκες προς αυτόν τον σκοπό. Μέσα από την ίδια διαδικασία και χαμηλώνοντας το ύψος του ειδικού πανιού εξασφαλίστηκε η μέγιστη πυκνότητα του χρόνου, που αποτελεί τον δεύτερο σκοπό και πλέον οι διαδικασίες βρίσκονται στο τρίτο και τελευταίο στάδιο καθώς από χθες κουρεύεται το χόρτο με ειδικό μηχάνημα το οποίο αγόρασε η ΠΑΕ από αγγλική εταιρία με εξειδίκευση στη συντήρηση χλοοτάπητα.

Οι εργασίες στο “Κλεάνθης Βικελίδης” έγιναν σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη τοποθετήθηκε υβριδικό σύστημα ενδυνάμωσης της αμμώδους ριζόσφαιρας, καθώς έτσι εξασφαλίζεται μια σταθερή και ανθεκτική επιφάνεια για το σύνολο της αγωνιστικής περιόδου. Ακολούθησε η αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού ανακατασκευής και συντήρησης του αγωνιστικού χώρου με την ταυτόχρονη δημιουργία εσωτερικής ομάδας πρασίνου και σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία Διασφάλισης Ποιότητας του χλοοτάπητα σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα της UEFA που αφορούν τις γηπεδικές συνθήκες.

 δημιουργία εσωτερικής ομάδας πρασίνου στο club (φροντίδα υψηλής ποιότητας υπάρχει και στα βοηθητικά γήπεδα) και συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία διασφάλισης ποιότητας του χλοοτάπητα σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα της UEFA. Σε αυτή την φάση ενσωματώθηκαν στον εξοπλισμού του γηπέδου και δυο φωτιστικά σώματα υποβοήθησης της ανάπτυξης του χλοοτάπητα με την μεγαλύτερη δυνατή ισχύ.

Στην τρίτη φάση προστέθηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συντήρησης του χλοοτάπητα, δόθηκε έμφαση στις ορθές πρακτικές και μειώθηκε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των εργασιών συντήρησης.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, σε ελληνικό γήπεδο θα τοποθετηθεί σύστημα παρακολούθησης των μικροκλιματικών χαρακτηριστικών με συνεχή αποτύπωση της θερμοκρασίας, της υγρασίας, της ηλιακής ακτινοβολίας και άλλων επιδραστικών παραγόντων και φυσικά θα δημιουργούν μια ξεκάθαρη εικόνα για τη διαχείριση του χλοοτάπητα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.