Ο Άρης επανεξετάζει τη λύση του έκτου ξένου

Βασίλης Βλαχόπουλος03 Σεπτεμβρίου 2020

Για τη συμπλήρωση του ρόστερ του Αρη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ο Σάββας Καμπερίδης καλείται να προχωρήσει στη λήψη δύο αποφάσεων.

Η πρώτη αφορά τον Δημήτρη Χαριτόπουλο και την προοπτική επιστροφής του στην ομάδα. Ο 37χρονος φόργουορντ/σέντερ μετέχει στις προπονήσεις των «κίτρινων», είναι ξεκάθαρο ότι ο προπονητής του Αρη γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να περιμένει από αυτόν και απομένει να γίνει συζήτηση επί του οικονομικού ούτως ώστε να φανεί αν μπορεί να βρεθεί σημείο ταύτισης. Αυτή η συζήτηση επρόκειτο να γίνει χθες, τελικώς μετατέθηκε για τις επόμενες ημέρες. Βασική επιλογή του ίδιου του παίκτη είναι η επιστροφή του στην ομάδα με την οποία άρχισε την καριέρα του, αρκεί φυσικά να εισπράξει και το ποσό που έχει στο μυαλό του.

Η δεύτερη (εξίσου σημαντική) απόφαση που καλείται να πάρει ο Σάββας Καμπερίδης αφορά τη θέση του έκτου ξένου. Αν δηλαδή θα προχωρήσει στην απόκτηση ενός ακόμη γκαρντ/φόργουορντ Αμερικανού ή όχι. Αυτό το ζήτημα σχετίζεται με την εξέλιξη που θα παρουσιάσει η υπόθεση του Γιάννη Αγραβάνη με τον οποίον υπάρχει μεν συμφωνία αλλά δεν προπονείται με την ομάδα. Στην παρούσα στιγμή, ο Αρης έχει στα χέρια του 2-3 λύσεις για να καλύψει τυχόν ακύρωση της συμφωνίας με τον 22χρονο γκαρντ. Αν με τον τελευταίο βρεθεί σημείο επαφής, τότε η σκέψη απόκτησης ενός ακόμη ξένου θα εγκαταλειφθεί.

Βέβαια, βασική προϋπόθεση σε όλα είναι να ανακτήσει η ΚΑΕ το δικαίωμα πραγματοποίησης μεταγραφών και κατ’ επέκταση έκδοσης των δελτίων. Όπως έχει επισημάνει η «Μ», προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να αντιληφθεί (κυρίως η FIBA) ότι η δυνατότητα καταβολής του συνόλου των ληξιπρόθεσμων δόσεων (250.000 ευρώ) δεν υφίσταται. Οι «κίτρινοι» περιμένουν να μάθουν την τελική στάση της παγκόσμιας ομοσπονδίας και αναλόγως θα κινηθούν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.