Ο Αρης εκπέμπει S.O.S.

Metrosport Team11 Δεκεμβρίου 2020

Η κατάσταση είναι οριακή εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, δεν έγινε (ξαφνικά) μετά την προχθεσινή ήττα από το Λαύριο. Οι παίκτες του Αρη είναι στα όριά τους, πιέζουν καθημερινά την ΚΑΕ για πληρωμές και η τελευταία έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην τήρηση των συμφωνιών με πιστωτές για να εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος των δόσεων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και να καταβάλλει χρήματα έναντι των οφειλών.

Αυτή η κατάσταση εξελίσσεται στον Αρη και η «Μ» είχε αναφέρει τόσο τα έγγραφα κατάσχεσης χρημάτων που έφτασαν στον ΕΣΑΚΕ από πιστωτές της ΚΑΕ που έχουν στα χέρια τους δικαστικές αποφάσεις, όσο και τις επαφές των μελών της διοίκησης με τους τελευταίους ούτως ώστε να επιτευχθούν διακανονισμοί και να μην γίνει παρακράτηση των χρημάτων του συνόλου των δύο δόσεων. Αν θα συμβεί αυτό, θα φανεί στη διάρκεια (μάλλον) της ημέρας, από το ποσό που θα πάει στα ταμεία της ΚΑΕ Αρης. Επί τούτου, ο ΕΣΑΚΕ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να παρέμβει στη διάθεση των χρημάτων, από τη στιγμή που οι πιστωτές εξέδωσαν εντάλματα κατάσχεσης.

Την ίδια ώρα, οι παίκτες είναι στα όριά τους, το ίδιο όμως ισχύει και για τον Σάββα Καμπερίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», πριν την έναρξη του χθεσινού προγράμματος προετοιμασίας ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, οι παίκτες συγκεντρώθηκαν στα αποδυτήρια και είχαν ευρεία συζήτηση για τον τρόπο διαχείρισης της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα. Αποφασίστηκε να μην γίνει αποχή, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε και κανονικό πρόγραμμα προπόνησης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για τις προθέσεις των παικτών ενημερώθηκε και ο Σάββας Καμπερίδης. Αφού οι παίκτες είδαν βίντεο, στη συνέχεια ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης όλοι όσοι είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον αγώνα με το Λαύριο.

Ανάγκη ελάφρυνσης του μπάτζετ!

Βάσει του αγωνιστικού προϋπολογισμού, η ΚΑΕ θα πρέπει να δίνει μηνιαίως ένα ποσό περί των 60.000 ευρώ μόνο για την πληρωμή παικτών και σταφ. Είναι προφανές ότι αυτό το ποσό είναι αδύνατο να συγκεντρώνεται κάθε μήνα, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που θα υπάρξει (μερική ή ολική) κατάσχεση εσόδων. Η ανάγκη ελάφρυνσης του μπάτζετ μοιάζει επιτακτική. Λόγω συνθηκών εξάλλου, οι ξένοι παίκτες προεξεχόντων των Μάριο Τσάλμερς, Τζαμάλ Σούλερ είναι στα όριά τους, ειδικά ο πρώτος είχε χαρακτηριστική αντίδραση στον λογαριασμό του στο Instagram τονίζοντας ότι «κουράστηκα με τα ψέματα». Τα συμβόλαια των δύο Αμερικανών προβλέπουν ποσό περί των 160.000 δολαρίων, ενώ μεγαλύτερο όλων είναι αυτό του Βλαντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς (100.000 ευρώ). Ανεξάρτητα δηλαδή από τις προθέσεις των παικτών, μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι δεδομένο ότι αυτή η συζήτηση θα ανοίξει (και) με πρωτοβουλία της ΚΑΕ.

Από τη σημερινή Metrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.