Ο Αρης είναι πολύ σκληρός για να χάσει τη 2η θέση

Βασίλης Μάστορας20 Απριλίου 2021

Νίκη απ’ αυτές που στην ανάλυση τους βγαίνουν πολλά συμπεράσματα, πέτυχε ο Αρηςστη «Λ. Αλεξάνδρας», επί του Παναθηναϊκού. Αποτέλεσμα τεράστιας βαθμολογικής σημασίας, γιατί πλέον οι «κίτρινοι» με τους +8 β. από τον χθεσινό τους αντίπαλο, μόνο αν τους πάνε όλα στραβά θα χάσουν το ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στην Ευρώπη. Ενα λοιπόν το κρατούμενο. Το πιο σημαντικό ή αν προτιμάτε τις ίδια αξίας γεγονός, είναι ότι ο Αρης κατάφερε για μία ακόμη φορά να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να αντιδράσει μετά από ένα στραπάτσο. Το έκανε με τον Βόλο μετά τον αποκλεισμό από την Κοβαλίβκα και την ήττα από τη Λαμία, στη Λάρισα μετά από την ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» και πάει λέγοντας.

Το έκανε και κόντρα στον Παναθηναϊκό έχοντας ακόμη νωπό το ψυχικό αποτύπωμα της ήττας από την ΑΕΚ. Κι αυτό είναι που έχει τεράστια σημασία. Ο φετινός Αρης είναι ομάδα με τεράστια ψυχικά αποθέματα που μπορεί και διαχειρίζεται όλα τα στραπάτσα. Αποδεδειγμένα. Βρίσκει το κουράγιο και αφήνει πίσω του την αποτυχία, κάνει τον θυμό του δίψα για επιτυχία και ρίχνει στο καναβάτσο τον επόμενο αντίπαλο. Κι αυτό είναι μεγάλο αβαντάζ για μία ομάδα που θέλει να βρίσκεται στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα. Το καταφέρνει φέτος ο Αρης και αποδείχθηκε μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ότι είναι πολύ σκληρός για να αφήσει χώρο σε άλλη ομάδα για να του πάρει τα κεκτημένα που μέχρι τώρα είναι η 2η θέση. Αυτό είναι το σημαντικότερο όπλο του Αρη. Οτι διαχειρίζεται με ψυχραιμία τις ήττες, οπλίζεται με πάθος και πετυχαίνει στον επόμενο αγώνα αποτέλεσμα που τον κάνει να ξεχάσει την όποια αναποδιά προηγήθηκε. Ομάδα με παίκτες που διακρίνονται για το ομαδικό τους πνεύμα και συνήθως καταθέτουν στο γήπεδο όλα όσα μπορούν. Κι όταν το κάνουν στον επιθυμητό βαθμό, συνήθως αγκαλιάζουν το τρίποντο.

Μπορεί χθες η αποβολή του Μαουρίτσιο να ήταν αυτή η οποία έσπρωξε τον Αρη στη μεγάλη νίκη, αλλά πολλές φορές το να παίζει μία ομάδα με παίκτη παραπάνω δεν αποτελεί προνόμιο. Με παίκτη παραπάνω αγωνίστηκε ο Αρης και κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», στον πρώτο αγώνα των πλέϊ οφ, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Χθες όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η ομάδα του Μάντζιου είχε κατοχή στο α’ ημίχρονο, αλλά δεν εύρισκε τον τρόπο να την αξιοποιήσει. Δέχτηκε γκολ σε μία από τις δύο όλο κι όλο τελικές των «πράσινων» από κακή μεσοαμυντική λειτουργία και έχασε την ευκαιρία της ισοφάρισης με πέναλτι.

Στο β’ ημίχρονο δημιουργήθηκε ένα διαφορετικό σκηνικό γιατί διαχειρίστηκε εξαιρετικά το αριθμητικό πλεονέκτημα. Κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα, είχε φαντασία στο παιχνίδι του και αποτελεσματικότητα. Εκανε επιθέσεις τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα και κατάφερε σε τρία λεπτά να πετύχει δύο γκολ και να δημιουργήσει 11 τελικές!

Πέρα από το γεγονός ότι σκόραρε ο τίμιος εργάτης Δημήτρης Μάνος, υπήρχε και κάτι ακόμη ευχάριστο: Ο Ματέο Γκαρσία έκανε ένα πολύ καλό β’ ημίχρονο και πέτυχε το νικητήριο γκολ. Ο Αργεντινός το χρωστούσε στον Αρη και στον κόσμο της ομάδας που τον έχει αγκαλιάσει και ανταπέδωσε σ’ έναν κομβικό αγώνα. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.