Ο Αρης είναι πιο «φτιαγμένος» από πέρυσι!

Γιώργος Στράντζαλης13 Δεκεμβρίου 2020

Λίγο πριν από τη σέντρα του φετινού παραδοσιακού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στη σκέψη πολλών αναβιώνει το περσινό… πάρτι του Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το 4-2 με το οποίο έσπασε το αήττητο 51 αγώνων του ΠΑΟΚ! Είναι από τα ντέρμπι που αναμφίβολα σημάδεψαν την προϊστορία.

Η διαφορά με εκείνο το παιχνίδι είναι ότι ο φετινός Αρης αγωνιστικά βρίσκεται σε καλύτερο μομέντουμ και ασφαλώς είναι πιο «φτιαγμένος» για να αντιμετωπίσει στην έδρα του τον μεγάλο του αντίπαλο. Εχει τονωμένη αυτοπεποίθηση, έχει χτίσει χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και σε κάθε περίπτωση ξέρει πώς να πάρει αυτό που θέλει στο γήπεδο. Και το πιο σημαντικό είναι ότι φέτος διαθέτει μία ομάδα με ποιότητα και μεγάλο βάθος στο ρόστερ της, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να μπουν παίκτες στο γήπεδο και να αλλάξουν τις ισορροπίες. Το βαθμολογικό κίνητρο επίσης είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με τη διαφορά των δύο στον πόντο και σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση, είναι βέβαιο ότι η σημερινή αναμέτρηση φαντάζει ως η πιο απρόβλεπτη των τελευταίων ετών δημιουργώντας για τις δύο ομάδες και εξτρά συνθήκες πίεσης.

Ο φετινός Αρης εμπνέει επίσης αγωνιστική εμπιστοσύνη. Αυτή αποτυπώνεται μέσα από την συνέπεια που χαρακτηρίζει την ομάδα στο αμυντικό κομμάτι και την ικανότητά της να κρατάει μακριά από την εστία της ακόμα και αντιπάλους με ικανότητα στο δημιουργικό κομμάτι. Το είδαμε να συμβαίνει κότρα στον Αστέρα Τρίπολης, στον Παναθηναϊκό, ακόμα και κόντρα στον Ολυμπιακό, με τους ερυθρόλευκους να δημιουργούν τις λιγότερες τελικές (σε σετ παιχνίδι) σε σχέση με άλλα. Επιθετικά οι Κιτρινόμαυροι έχουν την ποιότητα, την ικανότητα αλλά και τις προσωπικότητες για να βρουν γκολ. Σε σχέση με τον ΠΑΟΚ είναι πιο αποτελεσματικοί ανά τελική προσπάθεια. Στο αποψινό ντέρμπι εάν τα «βαριά χαρτιά» του Μάντζιου φανούν αντάξιοι των προσδοκιών και ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, τότε ο ευάλωτος αμυντικά ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Εκεί που θα χρειαστεί να προσέξει ο Αρης όμως είναι στα μετόπισθεν και κυρίως στην εξουδετέρωση των δύο πλάγιων επιθετικών του ΠΑΟΚ.

Αν δεν βρουν χώρους δημιουργίας Τζόλης και Ζίβκοβιτς, τότε θα μπουν οι βάσεις μιας νίκης που θέλει όλο το κλαμπ. Μία νίκη κορυφής, απαντήσεων και επιβεβαίωσης. Οι βάσεις θα γίνουν ακόμη πιο στέρεες αν ο Αρης εμφανίσει συγχρόνως και σημάδια του ατσάλινου χαρακτήρα που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα στο Περιστέρι από το 60’ και μετά. Οι παίκτες του δεν άφησαν μονομαχία που να μην κερδίσουν και χαμένη μπαλιά να μην την κυνηγήσουν. Αυτό πρέπει να κάνουν σε μεγαλύτερο βαθμό σήμερα. Ειδικά στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Εφόσον ο Αρης ελέγξει εκεί τον ρυθμό, τότε θα κόψει και θα ράψει το ντέρμπι στα μέτρα του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.