Ο Άρης έχει τους μηχανισμούς απορρόφησης των κραδασμών;

Βασίλης Μάστορας20 Ιανουαρίου 2021

Ο Άρης έχει μία καλή ευκαιρία να αλλάξει την ατζέντα συζήτησης που άνοιξε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Ήττα η οποία έφερε στην επιφάνεια, έντονα πλέον, ζητήματα όπως για το αν ο Άρης είναι ικανός να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πρωτάθλημα μέχρι το τέλος των πλέϊ οφ ή αν είναι ικανός να κάνει κάτι εξαιρετικό στο Κύπελλο. Ζητήματα που γεμίζουν με αγωνία τους φίλους του που φούσκωσαν από αισιοδοξία μετά την εντυπωσιακή πορεία της ομάδας κατά τον πρώτο γύρο. Δικαιολογημένα καθώς ο Άρης έπειθε ότι σ’ εκείνη τη χρονική περίοδο ήταν από τις ομάδες που δικαίως… κυκλοφορούσε στις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Η αλήθεια είναι ότι, κατά δήλωση και του Θόδωρου Καρυπίδη τον περασμένο Αύγουστο, ο Άρης έχει ως στόχο κατά τη φετινή χρονιά την κατάληψη της 4ης θέσης και την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό όμως δεν ακυρώνει επαναπροσδιορισμό των στόχων του από τη στιγμή που οι «κίτρινοι» κατάφεραν να έχουν έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο. Οπότε μ’ αυτό το δεδομένο ο οργανισμός Άρης θα πρέπει να βρει τον τρόπο και να βγάλει αντιστάσεις, ώστε να μην τον πάρουν από κάτω τα τελευταία αποτελέσματα. Αυτά που ήταν απρόσμενα και δυσανάλογα με την αγωνιστική δυναμική της ομάδας. Το ζήτημα όμως είναι αν ο οργανισμός έχει τους απαραίτητους μηχανισμούς, οι οποίοι λειτουργώντας θα απορροφήσουν τους κραδασμούς, ώστε η ομάδα να επανέλθει και πάλι στην κανονικότητα. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι στον Άρη δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί κι αυτό είναι που τρομάζει. Τόσο ο Μάντζιος όσο οι και οι συνεργάτες του, εκπρόσωποι της διοίκησης στο ποδοσφαιρικό τμήμα, δεν έχουν εμπειρίες διαχείρισης ποδοσφαιριστών οι οποίοι προέρχονται από μεγάλα κλαμπ. Ούτε ομάδων που έχουν υψηλούς στόχους και μεγάλη δυναμική κόσμου. Στοιχεία τα οποία πάντα είναι χρήσιμα όταν μία ομάδα χάνει την αγωνιστική της ισορροπία και χρειάζεται να βρει και πάλι το βηματισμό της. 

Η έλλειψη αυτής της εμπειρίας σημαίνει ότι θα χρειαστεί να καταβάλουν μεγάλο κόπο προκειμένου να πετύχουν να αφυπνίσουν αγωνιστικά τους παίκτες και να τους πείσουν ότι έχει δρόμο ακόμη η ιστορία της διάκρισης. Αν το πετύχουν ο Άρης έχει ελπίδες να μπει και πάλι στις ράγες των επιτυχιών. Και η αρχή θα πρέπει να γίνει από σήμερα στον αγώνα του Κυπέλλου. Η επίτευξη ενός σκορ που θα φέρει τους «κίτρινους» κοντά στην πρόκριση, θα αλλάξει το κλίμα στον Άρη και θα αποτελέσει όπλο για τη συνέχεια. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα βυθίσει ακόμη περισσότερο τους «κίτρινους» σε προβλήματα τα οποία είναι άγνωστο που μπορεί να τους οδηγήσουν.

FOCUS

H στήριξη των big4, όπως και η επιθυμία του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ είναι εκπεφρασμένη, εδώ και καιρό. Αυτά όμως δεν είναι αρκετά για να πείσουν τον εμβληματικό αρχηγό της Εθνικής για να πει το τελικό «ναι». Περιμένει κάτι περισσότερο ουσιαστικό ώστε να μη γίνει ο νέος… Κλάτενμπεργκ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.