Ο Άρης έχει τους λόγους του για νίκη με τον ΠΑΣ

Γιώργος Στράντζαλης01 Απριλίου 2022

Βαθμολογικά και μόνο να προσεγγίσει κάποιος τον κυριακάτικο αγώνα του Άρη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα θα διαπιστώσει το μεγάλο κίνητρο των Κιτρινόμαυρων για την κατάκτηση των τριών βαθμών. 

Μετά από δύο αγωνιστικές των Play off οι βαθμολογικές ισορροπίες ανάμεσα στην 3η και την 5η θέση διατηρούνται λεπτές, ο Άρης έχει το (μικρό) αβαντάζ έναντι του 5ου Παναθηναϊκού και βλέπει την πλάτη της ΑΕΚ την οποία έχει στον συν έναν βαθμό και στόχος του είναι να την ξεπεράσει προκειμένου να αποκτήσει προβάδισμα για το απευθείας ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Συνεπώς, το πρώτο και βασικότερο κίνητρο για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος είναι η επιστροφή στις νίκες (σσ δεν έχει νίκη στα Play off) που υπό προϋποθέσεις μπορεί να την πάει στην 3η θέση πριν από τον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των Play off είναι τέτοιο που δίνει αυτή τη δυνατότητα, αρκεί οι Κιτρινόμαυροι να αξιοποιήσουν αυτή τη φορά την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται.

Και για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί η ομάδα του Μπούργος να παρουσιάσει στο γήπεδο όλα εκείνα τα στοιχεία που την έκαναν να ξεχωρίσει στο προηγούμενο διάστημα και κυρίως να βγάλει αποτελεσματικότητα.

Κακά τα ψέματα, ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα παρουσιάζει ενδιαφέρον και δίνει παραπάνω από ένα κίνητρο, αυτό των τριών βαθμών, στους ποδοσφαιριστές. Διότι, κόντρα στους Ηπειρώτες τη φετινή σεζόν πληγώθηκαν τόσο, όσο κόντρα σε κάθε άλλο αντίπαλο. Στην πραγματικότητα, τα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας είχαν οδυνηρό τέλος για τον Άρη είτε πρόκειται για τη νύχτα-ντροπής με το 0-5 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, τη μεγαλύτερη ιστορικά εντός έδρας ήττα, είτε για το παιχνίδι στους “Ζωσιμάδες” και την ήττα με 2-0 που προκάλεσε αναταράξεις και είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Άκη Μάντζιου από τον πάγκο. Στα δύο αυτά 90άλεπτά ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε συνολικά επτά γκολ και κράτησε απαραβίαστη την εστία του απέναντι σε έναν Άρη που στο σύνολο δημιούργησε 33 τελικές προσπάθειες! 

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία σκληρή πραγματικότητα την οποία αντίκρισαν οι Κιτρινόμαυροι -ότι στο ποδόσφαιρο κερδίζει ο πιο αποτελεσματικός και όχι πάντα ο καλύτερος-, η οποία τους δημιουργεί εξτρά κίνητρα για να διεκδικήσουν την Κυριακή μία άτυπη ρεβάνς, κόβοντας... μαχαίρι τον αέρα, που οι ίδιοι έδωσαν, στον προσεχή τους αντίπαλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.