Ο Άρης έχει τον έλεγχο της κατάστασης

Γιώργος Στράντζαλης03 Μαΐου 2022

Η ήττα στη Λεωφόρο βάζει τον Αρη σε μειονεκτική θέση (με τον Παναθηναϊκό) για την κατάληψη της 3ης θέσης, αφού το προχθεσινό 1-0 φέρνει τους Πράσινους σε θέση ισχύος, που απέκτησαν και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία κόντρα στον Αρη. Για τη λήξη της σεζόν ωστόσο απομένουν άλλες τέσσερις αγωνιστικές, οπότε όσο οι βαθμολογικές ισορροπίες παραμένουν λεπτές τόσο τα δεδομένα μπορεί να διαφοροποιηθούν από αγωνιστική σε αγωνιστική.

Με τον Αρη να είναι βρίσκεται στην 4η θέση και στο μείον 1 από τον 3ο Παναθηναϊκό και στο συν ένα από την 5η στη βαθμολογία ΑΕΚ, η επόμενη αγωνιστική (7η) των play off κρίνεται καθοριστική και υπάρχει το ενδεχόμενο να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην εξέλιξη της κούρσας για την 3η προνομιούχο θέση. Ο Αρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ο οποίος με αποτέλεσμα στην Τούμπα (αύριο) εξασφαλίζει το Πρωτάθλημα, ενώ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός μάχονται στο ΟΑΚΑ με φόντο την Ευρώπη. Ουσιαστικά πρόκειται για μία κούρσα για τρεις, αφού Αρης, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είναι οι ομάδες που διεκδικούν τα δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια για το Europa Conference League. Ο Ολυμπιακός περιμένει να κατακτήσει και μαθηματικά το Πρωτάθλημα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει χτίσει διαφορά ασφαλείας στη 2η θέση. ,

Συνεπώς, οι τρεις ομάδες από τις έξι που αγωνίζονται στα play off είναι αυτές που διεκδικούν τα τελευταία ευρωπαϊκά εισιτήρια. Με τον αστερίσκο πως η ομάδα η οποία θα κατακτήσει το Κύπελλο (Παναθηναϊκός ή ΠΑΟΚ) θα πάρει και το “καλό” ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως αν ο Κυπελλούχος βρίσκεται στην πρώτη 3άδα της βαθμολογίας μόνο τότε παίρνει ευρωπαϊκό εισιτήριο και η 4η ομάδα. Τι σημαίνει αυτό για τον Αρη; Οτι για να βγει 3ος πρέπει στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν να πάρει +2 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, ή στη χειρότερη να πάρει όσους η ΑΕΚ για να αποφύγει τυχόν ισοβαθμίες. Κόντρα στην Ένωση ο Αρης έχει και το πλεονέκτημα, ότι την υποδέχεται την προτελευταία αγωνιστική στο “Κλεάνθης Βικελίδης” σ’ ένα ματς “ζωής ή θανάτου”, εφόσον φυσικά οι βαθμολογικές ισορροπίες μείνουν ως έχουν μέχρι τότε.

Στο σενάριο ο Αρης να τερματίσει τελικά 4ος στη βαθμολογία, τότε για να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο χρειάζεται να έχει πάνω του τον Παναθηναϊκό και όχι την ΑΕΚ, λόγω του ζευγαριού στον τελικό του Κυπέλλου. Αν η ΑΕΚ τερματίσει στην 3η θέση, τότε για να βγει ο Αρης στην Ευρώπη πρέπει ο ΠΑΟΚ να πάρει το Κύπελλο. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει εισιτήριο μόνο αν τερματίσει 5ος και χάσει και στον τελικό. Βάσει προγράμματος πάντως έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους άμεσους αντιπάλους του, τον Αρη και την ΑΕΚ.

Σε τέσσερις αγωνιστικές έχει μόλις ένα ματς στη Λεωφόρο (κόντρα στον ΠΑΣ) και έχει να παίξει σε ΟΑΚΑ, Φάληρο και Τούμπα. Το αντίθετο ισχύει για την Ένωση, καθώς το μοναδικό εκτός έδρας παιχνίδι της είναι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και στο ΟΑΚΑ υποδέχεται κατά σειρά Παναθηναϊκό, ΠΑΣ, Ολυμπιακό. Ο Αρης έχει να δώσει δύο εντός (Ολυμπιακό, ΑΕΚ) και δύο εκτός (ΠΑΟΚ, ΠΑΣ).

Με βάση τα παραπάνω οι κιτρινόμαυροι λειτουργούν υπό πίεση μεν, συνεχίζουν να διατηρούν τον έλεγχο της κατάστασης δε. Αρκεί να βρουν περισσότερη ουσία στα παιχνίδια τους, να αξιοποιήσουν στα δύο εντός την έδρα τους και ασφαλώς να πάψουν να αδικούν τους εαυτούς τους (με εμφανίσεις όπως του α’ ημιχρόνου στη Λεωφόρο) και την προσπάθεια που έγινε όλη τη σεζόν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.