O Άρης έχει το πάνω χέρι

Γιώργος Στράντζαλης15 Μαρτίου 2022

Στο Καραϊσκάκης ο Αρης απέδειξε ότι οι προηγούμενες εμφανίσεις του, οι διαδοχικές νίκες επί ημερών Μπούργος, κυρίως αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, δεν είναι πυροτέχνημα, όπως πολλοί βιάστηκαν να συμπεράνουν. 

Η μεστή εμφάνιση των Κιτρινόμαυρων για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι κόντρα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και ομολογουμένως στην καλύτερη ομάδα του Πρωταθλήματος, αποτελεί τη σφραγίδα ανόδου. 

Ο Αρης μπορεί να μην πήρε βαθμούς/ό αλλά κέρδισα πολλά από την εικόνα που παρουσίασε για ακόμη ένα παιχνίδι και επιβεβαίωσε για τι έχει το πάνω χέρι αυτή τη στιγμή στα play off για την κατάκτηση της 3ης θέσης, που εξασφαλίζει απευθείας ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 Με βασική προϋπόθεση βέβαια να έχει καθαρή διαιτησία και όχι αντιμετώπιση όπως αυτή στο Καραϊσκάκης, όπου ο Μανούχος με τον Καραντώνη στο VAR προκάλεσαν με τις αποφάσεις του την αίσθηση της αδικίας. Αυτό το οποίο ζητούν οι Κιτρινόμαυροι δεν είναι τίποτε περισσότερο από το 50-50. Κι αν το έχουν, τότε θα έχουν να φοβηθούν μόνο τον κακό εαυτό τους.

Η ομάδα του Μπούργος ήταν και πάλι ανταγωνιστική, πήγε στο Καραϊσκάκης για να ζητήσει πράγματα και μπορούσε να πάρει πολλά περισσότερα απ’ ότι πήρε. Αν δεν υπήρχαν οι αστάθμητοι παράγοντες προχθές, όπως η προκλητικά υπέρ του γηπεδούχου διαιτησία του Μανούχου, αν μη τι άλλο η κατάσταση θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί διαφορετικά.

Μέσα από την εικόνα του ο Αρης όμως ανέδειξε και επιμέρους κέρδη. Όπως για παράδειγμα η σταθερα ανοδική πορεία του Χουλιάν Κουέστα και ο κώδικας επικοινωνίας που έχουν αποκτήσει ο Καμαρά με τον Ντιαγέ παίζοντας κάθετα από τον άξονα. 

Για δεύτερο σερί παιχνίδι οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα στην επίθεση επιβεβαιώνοντας ότι με την έλευση του Μπούργος ο Αρης πρόσθεσε βασικές λεπτομέρειες στον τρόπο παιχνιδιού του, και οι οποίες κάνουν τη διαφορά. 

Ο Αρης συνεχίζει ωστόσο να κερδίζει τις εντυπώσεις και το βασικότερο είναι ότι μέσα από την ενέργεια που βγάζει και τις εμφανίσεις του, όπως η προχθεσινή, παίρνει ψυχολογία. Για την ακρίβεια διατηρεί την ψυχολογία σε υψηλά επίπεδα ενόψει των κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν. Αρχής γενομένης από τον κυριακάτικο κόντρα στον Παναθηναϊκό. 

Τον πρώτο τελικό που έχει μπροστά της η ομάδα του Μπούργος, καθώς πρόκειται για ένα 90άλεπτο που θα διαμορφώσει την πορεία των διεκδικητών της Ευρώπης. Γιατί αν Αρης πάρει το αποτέλεσμα, τότε αφήνει τον άμεσο διεκδικητή του στο μείον πέντε και αποκτά ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι (τουλάχιστον) του Παναθηναϊκού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.