Ο Αρης έχει το know-how κόντρα στον ΠΑΟΚ και παρέμεινε ζωντανός στον στόχο του

Βασίλης Μάστορας12 Μαΐου 2022

Τελικά ο Αρης δεν είπε ακόμη την τελευταία λέξη για την υπόθεση “Ευρώπη”. Κι αυτό το απέδειξε περίτρανα χθες μέσα στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ο οποίος είχε μεν πολλές απουσίες, αλλά και πολλούς λόγους να νικήσει τον Αρη στο classico. Η επιθυμία του δεν έγινε πράξη, καθώς ο Αρης έδειξε μέσα στο γήπεδο ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη, ήξερε πώς θα φθάσει σ’ αυτή και ήταν πιστός στο πλάνο του μέχρι το τελευταίο λεπτό. Απέναντι σ’ έναν ΠΑΟΚ που δεν είχε ρυθμό, σχέδιο και αγωνιστικό πάθος.

Στοιχεία στα οποία κατά διαστήματα υπερτερούσαν οι «κίτρινοι» και γι’ αυτό δημιούργησαν καλύτερες ευκαιρίες για γκολ και κρατούσαν με ηρεμία τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ μακριά από την εστία του Κουέστα. Αν ο «Δικέφαλος» θα ήθελε να επιχειρηματολογήσει μπορεί να επικαλεστεί μία μόνο σημαντική ευκαιρία, αυτή που έχασε ο Μουργκ στο 51ο λεπτό. Αυτή ήταν όλο κι όλο η σοβαρή επιθετική δράση του ΠΑΟΚ, ο οποίος φέτος έχασε στην Τούμπα δύο φορές από τον Αρη, μία στο «Κλ. Βικελίδης» και δεν σκόραρε σε τέσσερεις αγώνες!

Αντιθέτως ο Αρης εκτός από ένα καλό σουτ του Σούντγκρεν στον 9ο και μία ευκαιρία του Καμαρά που έχασε το κοντρόλ σε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη (39ο), είχε δύο καλές στιγμές με Σούντγκρεν (49ο) και Μαντσίνι στο α’ ημίχρονο.

Το κυριότερο; Είχε ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ από τον Καμαρά, που έκρινε και τον αγώνα. Ο Αφρικανός πήρε την μπάλα με ακρίβεια μοιρογνωμονίου από τον Μαντσίνι, έκανε ατομική προσπάθεια και σκόραρε. Ενα γκολ που έδειξε την ποιότητα του Καμαρά όταν έχει μπροστά του χώρο και παίρνει την μπάλα στον κατάλληλο χρόνο. Εκτός από το γκολ ο Αφρικανός βοήθησε και ανασταλτικά, πάλεψε για να καθυστερήσει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από πίσω και δημιούργησε χώρους στην επίθεση του Αρη. Ηταν δηλαδή ο καλύτερος σε προσφορά παίκτης των «κίτρινων».

Ο Μπούργος «επένδυσε» στην παλιά καλή συνταγή μεσοεπιθετικά. Επανάφερε τον Μπερτόγλιο πίσω από τον φορ και ξεκίνησε τους Μαντσίνι και Ιτούρμπε στα άκρα. Με το ορθολογικό σχήμα ο Αρης λειτουργούσε πολύ καλά μεσοαμυντικά και επιχειρούσε να γίνει απειλητικός με το επιθετικό τρανζίσιον.

Στο α’ ημίχρονο δεν το κατάφερε, γιατί ήταν νευρικός και έδειχναν οι παίκτες του αγχωμένοι. Βλέπετε την ανάγκη για τη νίκη σ’ ένα classico δεν είναι εύκολα διαχωρίσιμη. Παρ’ όλα αυτά ο Αρης είχε τις γραμμές κοντά και απέφυγε το μεγάλο λάθος, απέναντι σ’ έναν ΠΑΟΚ που κινούνταν σε χαμηλή πτήση.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απ’ αυτά που θα ήταν καλύτερα να τα ξεχάσουν οι δύο ομάδες, καθώς ταλαιπώρησαν όσους έβλεπαν τον αγώνα. Στο δεύτερο το θέαμα ήταν λίγο καλύτερο, αλλά είχε και πάλι πολλές διακοπές. Ο Αρης από τη στιγμή που σκόραρε και κατάφερε να μη δεχτεί γκολ, κέρδισε το ντέρμπι δίκαια σε σχέση με τις ευκαιρίες και την συνολική του εικόνα.

Η ομάδα του Μπούργος πλέον δεν πρέπει να σκέφτεται τίποτε άλλο από το να νικήσει το Σάββατο στη μητέρα των μαχών την ΑΕΚ. Μετά τη χθεσινή νίκη έχει σίγουρα καλή ψυχολογία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.