Ο Αρης έχει πολλή δουλειά για μία πετυχημένη χρονιά

Βασίλης Μάστορας16 Φεβρουαρίου 2021

H προχθεσινή, εκτός προγράμματος, ισοπαλία του Αρη με τον Παναιτωλικό, και η απώλεια των δύο βαθμών, ανεβάζει για τους «κίτρινους» τον βαθμό δυσκολίας για την επίτευξη των φετινών τους στόχων.

Μπορεί ο Αρης να είχε αρκετά εξαιρετικά απογεύματα στους μέχρι τώρα αγώνες, να έχει πληρότητα στο ρόστερ, αλλά όλα αυτά λίγη αξία θα έχουν αν τελικώς δεν πετύχει έναν, τουλάχιστον, από τους φετινούς του στόχους. Υπήρχαν στιγμές που η αισιοδοξία έφθασε στα ουράνια, με αφετηρία την πορεία της ομάδας που είναι κατά πολύ καλύτερη από ότι τα τελευταία χρόνια, αλλά στο ποδόσφαιρο ο λογαριασμός έρχεται στο τέλος. Ο Αρης είναι, σχεδόν υποχρεωμένος, να βγει στην Ευρώπη και να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο Κύπελλο. Το δεύτερο έχει ήδη μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγω του αντιπάλου, ενώ το πρώτο μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού μπαίνει σε κίνδυνο.

Ο Αρης εξακολουθεί να κρατάει την κατάκτηση μίας από τις τέσσερις θέσεις στα χέρια του, αλλά τα πάνω-κάτω στην απόδοση του είναι αυτά που προβληματίζουν. Ο Παναθηναϊκός που είχε τα μαύρα του τα χάλια στο α’ γύρο, πήρε έναν κανονικό προπονητή, έκανε διορθωτικές μεταγραφικές κινήσεις τον περασμένο μήνα και μπήκε με αξιώσεις στο παιχνίδι της Ευρώπης.

Ο Αρης δεν έχει πάρει τις απαιτούμενες βοήθειες, ακόμη, από τους νεοαποκτηθέντες άρα στηρίζεται στους παίκτες που τράβηξαν όλο το αγωνιστικό βάρος του α’ γύρου. Ισως αυτός να είναι και ο λόγος που η ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα ή το ότι παίζει προβλέψιμο ποδόσφαιρο. Τι πρέπει να κάνει ο Αρης; Απλώς αυτά που μπορεί, αλλά έχοντας διάρκεια. Κι αν είναι βιολογικό το θέμα θα πρέπει ο Μάντζιος με τους συνεργάτες του να βρουν τον δρόμο. Το ίδιο κι αν είναι αγωνιστικό. Σε κάθε περίπτωση ο Αρης είναι μέσα στους στόχους του Αρης έχει τα «όπλα» για να τους διεκδικήσει. Κι αυτό εξαρτάται πρώτα από τον προπονητή και τους παίκτες του.

Focus

Ενα εξαιρετικό ημερολόγιο εξέδωσε ο «Γαλανόλευκος Φάρος» στο οποίο απεικονίζονται όλα τα «παρών» τού Συνδέσμου της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, από την ημέρα που ιδρύθηκε. Εικόνες που προκαλούν ρίγη συγκίνησης και «ζωντανεύουν» τις μεγάλες, αλλά και τις κακές στιγμές της «γαλανόλευκης». Ο «Φάρος» όμως ήταν εκεί. Εύγε τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.