Ο Άρης έχει να αλλάξει πολλά ενόψει της ρεβάνς

Metrosport Team06 Αυγούστου 2022

Η παραδοχή του Χερμάν Μπούργος για τη συνολική παρουσία του Αρη στο Bloomfield Stadium περιορίζει τα περιθώρια για περαιτέρω συζητήσεις και υποχρεώνει τους «κίτρινους» να τα αλλάξουν όλα ενόψει της ρεβάνς του «Κλ. Βικελίδης» όπου και πάλι θα χρειαστεί να κάνουν μια ανατροπή.

Η ευθύνη είναι συνολική και με εξαίρεση τον Χουλιάν Κουέστα κανείς δεν μπορεί να εξαιρεθεί. Ξεκινώντας από το αγωνιστικό σχέδιο του Χερμάν Μπούργος το οποίο με τον τρόπο που εκτελέστηκε έδειξε ότι εμπεριείχε ποδοσφαιρική αφέλεια καθώς περιλάμβανε αγωνιστικό ρίσκο τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ολική καταστροφή. Σε επίπεδο επιλογής προσώπων, ο Αργεντίνος τεχνικός δεν προχώρησε δα σε ριψοκίνδυνες επιλογές αλλά είχε την ατυχία να διαπιστώσει την κακή βραδιά όλων. Αντιθέτως, το… ανέβασμα όλων των γραμμών και οι επιλογές των μαρκαρισμάτων έδειξαν ότι ο 53χρονος δεν τα είχε λογαριάσει σωστά καθώς η ομάδα του ήταν συνεχώς εκτεθειμένη.

Η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας είναι κάτι που επίσης απαιτείται να αλλάξει. Η άλλοτε σταθερά του Αρη, στο Τελ Αβίβ, ήταν ο αδύναμος κρίκος. Ο Φαμπιάνο δείχνει ότι δεν διάγει την καλύτερη περίοδο του με αδιάψευστο μάρτυρα την αντίδρασή του στο 2ο γκολ της Μακάμπι. Οι δύο πλάγιοι μπακ δεν κατάφεραν να ελέγξουν τις κινήσεις των αντιπάλων τους, γι’ αυτό είναι πιθανό να τεθεί ζήτημα αντικατάστασής τους.

Βέβαια, η κακή αμυντική συμπεριφορά τελείωσε στην τετράδα στα μετ’ όπισθεν γιατί άρχιζε από τον περιορισμένο αριθμό βοηθειών που παρείχε η επιθετική τριάδα, συν την κάκιστη παρουσία των τριών κεντρικών χαφ. Η απόδοση των Ντουκουρέ-Νταμπό «φώναξε» κάτι που η «Μ» γράφει εδώ και καιρό, την ανάγκη προσθήκης ενός αμυντικού χαφ με τα χαρακτηριστικά του Λούκας Σάσα. Προχθές αναδείχθηκε η συνέπεια της αποχώρησης του Βραζιλιανου μέσου. Το δε σχέδιο με τον Ματέο Γκαρσία είχε βάση στη θεωρία αλλά στην πράξη αποδείχθηκε δυσλειτουργικό γιατί ο Αργεντίνος σε παιχνίδι δύναμης έκανε δύο βήματα προς τα πίσω.

Το τελευταίο κομμάτι αφορά την επιθετική λειτουργία. Ο Αντρε Γκρέι είχε ελάχιστες επαφές. Η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως από τη στιγμή που μπήκαν στο γήπεδο οι Μάνου Γκαρθία, Πάλμα και Ράφαελ Καμάτσο, συνολικά όμως ο Αρης ήταν δυσλειτουργικός. Στον ίδιο τομέα συμπεριλαμβάνεται και η αξιοποίηση των στατικών φάσεων όπου η επιλογή εκτέλεσής τους από τον Φαμπιάνο μάλον δεν είχε λογική.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.