Ο Αρης έχει μέταλλο και το έβγαλε στο Πανθεσσαλικό

Γιώργος Στράντζαλης08 Νοεμβρίου 2021

Σε μια ατμόσφαιρα που μύριζε μπαρούτι, ο Άρης κατάφερε να φύγει αλώβητος και να πάρει μια πολύτιμη νίκη. Νίκες όπως αυτές στο Πανθεσσαλικό λειτουργούν ως αντίβαρο και είναι υποστηρικτικές για την ομάδα, η οποία επιβεβαίωσε ακόμη μια Κυριακή ότι βρίσκεται σε άνοδο.

Είναι νίκες...πρωταθλητισμού, που αναδεικνύουν το μέταλλο της ομάδας. Όπως στο ΟΑΚΑ, που παρά την ήττα, ο Άρης ήταν ανώτερος και διαχειρίστηκε σωστά τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν εις βάρος του, έτσι και στο Πανθεσσαλικό. 

Σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα συνάντησε εχθρικό κλίμα και συμπεριφορές που προϊδέαζαν την εξέλιξη, έμεινε όρθια και πήρε ένα παλικαρίσιο διπλό. Διαχειρίστηκε με απόλυτη ψυχραιμία και συγκέντρωση την κατάσταση και την ένταση και τις ισορροπίες του αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα επικίνδυνη στους χώρους που βρήκε αλλά όχι αποτελεσματική. 

Αυτή την αποτελεσματικότητα είχε η ομάδα του Άκη Μάντζιου στο χθεσινό παιχνίδι και έφυγε νικήτρια. Αξιοποίησε τις ευκαιρίες που βρήκε και ήταν ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Με κυκλοφορία μπάλας και κλεψίματα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και σε ατομικό επίπεδο είχε έναν Ματέο Γκαρσία ο οποίος επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία του. Αποτελεσματικός σε όλα.

 Είχε σε εξαιρετική μέρα τον Ντιαγέ, ο οποίος κυριάρχησε στο κέντρο, ενώ ο Άκης Μάντζιος λειτούργησε γρήγορα στο β ημίχρονο όταν είδε την ομάδα του να χάνει τις ισορροπίες και με τις αλλαγές που έκανε έδωσε την απαραίτητη φρεσκάδα. 

Η διαφορά σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια είναι ότι στο χθεσινό ο Άρης είχε αμυντικά κενά και αδυναμίες στην αναχαίτιση, αλλά δεν τα πλήρωσε στο βαθμό που ενδεχομένως μπορούσε να πληρώσει εάν ο Φαν Βεερτ ήταν πιο εύστοχος.

Πάμε και στα επεισόδια που σημάδεψαν τον χθεσινό αγώνα και προκάλεσαν τη διακοπή για περισσότερη από μία ώρα! Προφανώς και είναι καταδικαστέα, αλλά όλα αυτά θα είχαν αποτραπεί εάν ο Αχιλλέας Μπέος έπαιρνε μια σοφή και έξυπνη απόφαση. 

Από τη στιγμή που άνοιξε τα εκδοτήρια (για όση ώρα άνοιξαν) και δόθηκαν εισιτήρια, κόσμος μετακινήθηκε στον Βόλο, θα μπορούσε να ανοίξει εξ αρχής το πέταλο του Πανθεσααλικού και τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα συνέβαινε. Όπως άνοιξε τις πόρτες δηλαδή στον κόσμο της ΑΕΚ, πριν από δύο εβδομάδες, και επέτρεψε την παρουσία τους (παρά την αρχική απαγόρευση). 

Τη δική της ευθύνη ασφαλώς φέρνει και η αστυνομία, που ήταν ωσεί παρών, και "άφησε" τον κόσμο να περάσει μπροστά από τα επίσημα και δεν τον κατεύθυνε κατευθείαν προς το πέταλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.