Ο Άρης έχει ευκαιρία ολικής επαναφοράς αλλά και κίνδυνο πλήρους εκτροχιασμού

Δημήτρης Κανελλάκης07 Οκτωβρίου 2022


Έγραφα στο προχθεσινό φύλλο της Metrosport ότι ο Άρης, κατά την άποψή μου, δεν δείχνει έτοιμος να υποστηρίξει τον στόχο του πρωταθλητισμού και πως εμφανίζει δομικά προβλήματα τα οποία είναι, στην παρούσα, τουλάχιστον, φάση τόσο σοβαρά, ώστε να πρέπει πολλά να αλλάξουν για να μπει σε μια διεκδίκηση τόσο υψηλών απαιτήσεων.

Είναι εύκολο να λες ότι στόχος σου είναι ο πρωταθλητισμός, αλλά πολύ δύσκολο να το αποδείξεις στην πράξη. Γι' αυτό και ο Άρης κάθε αγωνιστική κρίνεται. Γι' αυτό και κρίνεται, ίσως, πιο αυστηρά απ' ό,τι θα κρινόταν αν δεν είχε βάλει τόσο ψηλά τον πήχη ο Καρυπίδης.

Οι «κίτρινοι» είναι υποχρεωμένοι να μάθουν να ζουν και με αυτή την πίεση. Να μπορούν να την διαχειρίζονται και στα άσχημα αποτελέσματα γρήγορα να σηκώνουν κεφάλι και όσο το δυνατόν λιγότερο να επηρεάζονται από ένα περιβάλλον στο οποίο, ως είθισται να συμβαίνει, θα υπάρχει γκρίνια, κριτική, αμφισβήτηση, ισοπέδωση.

Τα γράφω αυτά διότι ο Άρης, αν πραγματικά θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, μετά από ήττες όπως αυτή που έκανε στο Βόλο, είναι υποχρεωμένος άμεσα να σηκώνει κεφάλι.

Η επόμενη τριάδα αγώνων είναι... φωτιά. Υποδέχεται την ΑΕΚ και τον Ιωνικό, πηγαίνει στη Λεωφόρο να παίξει με τον ΠΑΟ. Εύκολα, νομίζω, ότι καταλαβαίνει ο καθένας ότι πρόκειται για μια τριάδα αγώνων που μπορεί να τον βάλει σε τροχιά ολικής επαναφοράς από το -8, αλλά μπορεί και να τον εκτροχιάσει εντελώς.

Άρα, κάθε ματς... τελικός. Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό, ή κλισέ, καθώς συνηθίζουν να το λένε οι προπονητές και πολλοί να γελάνε όταν το ακούνε.

Αυτό που σίγουρα, πάντως, δεν είναι για γέλια, είναι ότι ο Άρης πρέπει να βρει λύσεις που δεν είχε στα περισσότερα ματς από την έναρξη του πρωταθλήματος. Κυρίως μεσοαμυντικά, αλλά και στο σκοράρισμα.


ΥΓ.: Τον τελευταίο καιρό έρχονται συχνά στη δημοσιότητα πληροφορίες περί συζητήσεων για την εξαγορά της ΠΑΕ Άρης. Εδώ και μερικές ημέρες κυκλοφορεί μια φήμη ότι με την μεσολάβηση του Τριμμάτη, έχει ανοίξει μια κουβέντα του Καρυπίδη με τον Κύπριο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας, Εasy Jet, γόνο της γνωστής πανίσχυρης εφοπλιστικής οικογένειας, Στέλιο Χατζηιωάννου, για την αγορά του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ.

Ο Καρυπίδης, πάντως, το διαψεύδει. Με κατηγορηματικό τρόπο...


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.