Οι ελπίδες του Άρη μετά την κλήση της FIFA

Metrosport Team12 Φεβρουαρίου 2020

Μετά την ΕΠΟ το πειθαρχικό όργανο της FIFA καλεί σε απολογία και την ΠΑΕ Αρης προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για τη μη τήρηση διεθνούς απόφασης για απαγόρευση μεταγραφών.

Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία εγκαλεί την αντίστοιχη της Ελλάδας με την αιτιολογία ότι δεν πειθάρχησε στην εκτέλεση της επιβολής ποινής βγάζοντας (τελικά) δελτίο στον Φιορίν Ντουρμισάι και ταυτόχρονα βγάζει… κίτρινη κάρτα και στον Αρη, διότι δεν εφάρμοσε την απόφασή της. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.

Στους περισσότερους μάλιστα μπορεί αυτή η είδηση να ακούγεται ως μία αρνητική εξέλιξη, στους νομικούς του τμήματος, ωστόσο, που χειρίζονται την υπόθεση, εκφράζεται αισιοδοξία και την χαρακτηρίζουν θετική, καθώς έτσι δημιουργείται η δυνατότητα “προσβολής” μιας απόφασης αφού αρχικά είχε απορριφθεί το αίτημα για την αναψηλάφηση της υπόθεσης. Ταυτόχρονα δίνεται έτσι η ευκαιρία στον Αρη να παρουσιάσει όλα τα επιχειρήματά του ώστε να διεκδικήσει μία οριστική λύση. Ουσιαστικά, δια του νομικού τους τμήματος, οι κιτρινόμαυροι θα εξηγήσουν στη FIFA ότι τα χρέη για τα οποία επιβλήθηκε το ban αφορούν διαφορετική εταιρία (άλλα νομικά πρόσωπα, ΑΦΜ κ.α.), η εκκαθάριση της παλιάς έγινε βάσει των κανονισμών της Ομοσπονδίας και του κράτους, και ότι πλέον υφίσταται διαφορετικός ιδιοκτήτης, ενώ στο πλευρό τους θα έχουν και την ΕΠΟ, που επίσης αναμένεται να παραθέσει όσα στοιχεία έχει υπέρ του Αρη, αλλά και των υπόλοιπων ΠΑΕ οι οποίες μπορεί να κινδυνεύσουν στο μέλλον.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι νομικοί εκπρόσωποι του Αρη χαρακτηρίζουν την κλήση της FIFA ως μία θετική εξέλιξη. Αυτό υποστήριξε (και) ο εκ των εκπροσώπων της ΠΑΕ, Αργύρης Λίβας, με δηλώσεις του εχθές στο Metropolis 95,5. “Ακούγεται παράδοση, ωστόσο είναι ένα θετικό στοιχείο για μας ως προς το διαδικαστικό. Δηλαδή, με τη συγκεκριμένη κλήση ανοίγει πλέον η διαδικασία επισήμως ούτως ώστε να πούμε τις απόψεις μας τόσο εμείς όσο και η ΕΠΟ. Ακόμη και στο ενδεχόμενο μη δικαίωσης, θα υπάρχει μια απόφαση την οποία θα μπορούσε να προσφύγουμε στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο (το CAS). Γι’ αυτόν τον λόγο, αυτή η εξέλιξη είναι θετική για εμάς”, είπε. Ο κ. Λίβας συμπλήρωσε επίσης ότι… “στις επόμενες ημέρες θα στείλουμε γραπτώς τις απόψεις μας και ο βασικός ισχυρισμός μας, μέσα από πολλά επιχειρήματα, είναι ότι τα χρέη αφορούν άλλη εταιρία. Κυρίως όμως, θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε παράσταση και να εκθέσουμε τις απόψεις μας. Γι’ αυτόν επίσης τον λόγο θεωρώ ότι είναι θετική η εξέλιξη”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.