Ο Άρης δικαιούται να πανηγυρίζει μόνο γιατί εξέθεσε την ΕΠΟ

Δημήτρης Κανελλάκης04 Μαρτίου 2022

Το CAS, λοιπόν, με τη χθεσινή του απόφαση δικαίωσε τον Άρη στη διαμάχη του με την ΕΠΟ, του επέστρεψε τους έξι βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί και αποκατέστησε μια μεγάλη, πραγματικά, αδικία.

Αυτό, όμως, είναι ένα γεγονός το οποίο δεν θα πρέπει να συνδέεται, καθώς δεν έχει καμία απολύτως σχέση, με τους στόχους του Άρη την τρέχουσα σεζόν. 

Διότι είτε με τους έξι βαθμούς είτε χωρίς αυτούς ο Άρης απέτυχε την τρέχουσα σεζόν στην Ευρώπη, όπου αποκλείστηκε με το... καλημέρα, αποκλείστηκε πάρα πολύ νωρίς από το κύπελλο και δεν θα μπορέσει ούτε φέτος να διεκδικήσει την κατάκτηση ενός τίτλου.

Επίσης, ακόμη και με την επιστροφή των έξι βαθμών, ύστερα από την χθεσινή απόφαση του CAS, με τη νέα, δηλαδή, βαθμολογία στο πρωτάθλημα της Super League, ο Άρης βρίσκεται 23 (!) βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, 8 βαθμούς πίσω από τον χειρότερο ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών, έναν βαθμό πίσω από την παραπαίουσα ΑΕΚ και μόλις τρεις βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟ, για τον οποίο είναι γνωστό, βεβαίως, πόσο χαμηλών προσδοκιών και καθόλου ανταγωνιστική ομάδα είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Αν όλων τούτων δοθέντων, στον Άρη θεωρεί κάποιος ότι η ομάδα είναι μέσα στους στόχους της και ότι συντρέχει έστω και ένας σοβαρός λόγος για να πανηγυρίζει και να χρησιμοποιεί τη νίκη σε μια δικαστική διαμάχη ώστε να δημιουργήσει... αφήγημα επίτευξης στόχων, τότε, θα με συγχωρήσετε αλλά θα επαναλάβω κάτι που και άλλη φορά έχω πει: ότι οι «κιτρινόμαυροι», δηλαδή, έχουν πολύ χαμηλό ταβάνι, ότι ικανοποιούνται από τα ελάχιστα και πως αυτός είναι, ενδεχομένως, ένας από τους λόγους που αδυνατούν αυτά τα χρόνια από την επιστροφή τους στην Super League και μετά να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν έναν στόχο που να είναι πραγματικά σημαντικός.

Κατά την προσωπική μου άποψη ο Άρης έχει έναν μόνο λόγο να πανηγυρίζει μετά την απόφαση του CAS κι αυτός είναι ότι εξέθεσε την ΕΠΟ. Κανέναν άλλο...

Διότι είναι τόσο μέτριο το πρωτάθλημά μας, που ακόμη κι αν δεν του επιστρεφόταν οι έξι βαθμοί πάλι θα έβγαινε Ευρώπη. Επειδή είναι μέτριο το πρωτάθλημά μας, όχι επειδή έκανε καμιά πορεία ο Άρης για την οποία νομιμοποιείται να αισθάνεται κάποιος ικανοποιημένος στην Αλκμήνης...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.