Ο Άρης διέλυσε τους κανόνες της λογικής

Βασίλης Βλαχόπουλος02 Νοεμβρίου 2020

Γράφει ο Βασίλης Βλαχόπουλος

Αν κανείς βάλει στην ίδια ζυγαριά τις συνθήκες υπό τις οποίες ο Άρης έδωσε τον χθεσινό αγώνα με τον Αστέρα Τρίποληςκαι την αγωνιστική παρουσία του, το πιθανότερο είναι να καταλήξει σ’ αυτό το συμπέρασμα. Γιατί η ομάδα λειτούργησε υπό το καθεστώς ανωμαλίας για διάστημα δεκαπέντε ημερών λόγω της διασποράς του ιού ενώ οι απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών δεν ήταν λίγες. Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν να χάσει ο Ακης Μάντζιος τη δυνατότητα ενίσχυσης της δουλειάς που είχε προηγηθεί διότι δεν μπορούσε να δουλέψει πάνω στον τομέα της τακτικής, έχοντας παράλληλα την ευθύνη της διαχείρισης των… δύο βημάτων προς τα πίσω που υποχρεωτικά έκαναν οι παίκτες του στον τομέα της ομαδικής δουλειάς.

Κι όμως, αντικειμενικά οι «κίτρινοι» έκαναν το πιο ουσιαστικό και σίγουρα καλύτερο φετινό παιχνίδι τους υποχρεώνοντας μία από τις πιο δημιουργικές ομάδες του Πρωταθλήματος να περιοριστεί στις δύο τελικές φάσεις και αυτές όχι στη ροή του αγώνα. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι ήταν πιο παραγωγικοί από ποτέ καθώς το φτωχό 1-0 προφανώς δεν αντικατροπτίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα, καθώς θα έπρεπε να πανηγυρίσουν πιο ευρεία νίκη και παράλληλα είχαν περισσότερες δυνάμεις από τον αντίπαλο τους παρότι ο τελευταίος λειτούργησε σε συνθήκες κανονικότητας.



Το κυρίαρχο στοιχείο για τον Αρη είναι ότι, όχι μόνο βγάζει ανώδυνα μιας εξαιρετικά προβληματική περίοδο γι’ αυτόν, αλλά παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, χτίζοντας νοοτροπία και με την προσδοκία ότι όταν ο ίδιος πλησιάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του, ήδη θα έχει αποκτήσει πλεονεκτική θέση έναντι των άμεσων αντιπάλων του. Η δε ειδοποιός διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι ότι φέτος διαθέτει το ρόστερ για να υποστηρίξει τις δικές του υψηλές προσδοκίες. Γιατί ο Γιοχάν Μπεναλουάν έδειξε ότι είναι κεντρικός αμυντικός στον οποίον μπορείς να υπολογίζεις, ενώ ο Σιάντε Σίλβα έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Στη δε μεσαία γραμμή, πέρυσι ο Αρης είχε δύο επιλογές, φέτος έχει τέσσερις. Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημά του είναι στην κορυφή της επίθεσης. Γιατί ο Κριστιάν Λόπεθ δεν βρίσκεται σε σημείο τελικής προσπάθειας ενώ ο Δημήτρης Μάνος που την έχει, δεν είναι ουσιαστικός….

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.