Ο Άρης δεν θα πρέπει να ζει μέσα στο… συννεφάκι του

Βασίλης Μάστορας01 Ιουλίου 2020

Για τον Αρη δεν ήταν καταστροφή που αποκλείσθηκε από το Κύπελλο, ούτε το γεγονός ότι δεν θα καταφέρει να τερματίσει ψηλότερα από την 5η θέση. Μπορεί να είναι αγωνιστικές εξελίξεις που προκαλούν προβληματισμό στον κόσμο του, αλλά δεν αποτελούν τραγωδία. Ο Αρης άλλωστε έχει και άλλοθι το ΒΑΝ, για το ότι δεν κατάφερε να αλλάξει level τη δεύτερη χρονιά της παρουσίας του στη Super League.

Πάντως το ότι πέτυχε για δεύτερη χρονιά η ομάδα να βγει στην Ευρώπη, πιστώνεται ως θετική εξέλιξη, αν όχι ως πρώτου μεγέθους επιτυχία. Κι αυτό γιατί το ζήτημα είναι τι στόχους βάζει ο Αρης, με δεδομένο ότι αν κάτι δεν είναι μετρήσιμο δεν μπορεί να αξιολογηθεί.

Οποιος κοιτάζει την εικόνα του Αρη σαφώς και αντιλαμβάνεται ότι μόνο κάποιος που κάνει εκπτώσεις στις απαιτήσεις του αισθάνεται πλήρως ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας. Οσοι έχουν απαιτήσεις και όραμα για την ομάδα, ομολογούν ότι τη στιγμή που επέλεξε τον υποβιβασμό, δεν είχε υγιές πλάνο για την επιστροφή της. Εδειξε τάσεις νεοπλουτισμού, εκεί που δεν υπήρχε κανένας λόγος, δεν προχώρησε στην εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ, ούτε ψάχτηκε για τα χρέη των πρώην ξένων παικτών. Ποτέ ένας αγοραστής δεν αγοράζει μία επιχείρηση και αρκείται σε αυτά που του λένε. 

Οποιος σέβεται την επιχειρηματική του προσπάθεια, ψάχνει τα πάντα πριν αποφασίσει να κάνει το επόμενο βήμα. Εκτός κι αν είναι αφελής ή «καίγεται» για το deal. Και ο κ. Καρυπίδης αφελής δεν είναι. Σε κάθε περίπτωση πάντως έβαλε λεφτά, επανάφερε την ομάδα στην φυσική της θέση, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ταβάνι στις επιτυχίες. Βρήκε μπροστά του τα παλιά χρέη κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. 

Μπορεί να μην τα δημιούργησε, αλλά έπρεπε να «ψαχτεί» για την πιθανή ανάγκη να τα διαχειριστεί. Οπως δηλαδή έκανε η ΑΕΚ η οποία είχε την ίδια πορεία με τον Αρη, αλλά επέστρεψε δυνατή, κατέκτησε τίτλους και κατασκευάζει γήπεδο. Και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και προκαλούν πίκρα.

FOCU

Ο κ. Χρόνης Παπαβραμίδης ο οποίος μπήκε στη ζωή των φίλων του Ηρακλή πριν από έναν μήνα ως υποψήφιος επενδυτής και… έφυγε με την πρόφαση ότι δεν μπορεί να γίνει deal με τον Ν.Π.Σ Βόλος, γνωρίζει ότι με λίγα… ψιλά μπορούν οι «κυανόλευκοι» να βρουν ΑΦΜ ομάδας και να αγωνισθούν στη νέα δεύτερη τη τάξη επαγγελματική κατηγορία;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.