Ο Άρης δεν θα πρέπει να πανηγυρίζει επειδή έκανε πολλές τελικές

Βασίλης Μάστορας18 Ιανουαρίου 2021

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Ο Αρης βρίσκεται ένα βήμα από το γκρεμίσει ό,τι δημιούργησε σ’ έναν ολόκληρο γύρο. Δημιούργημα που σκόρπισε αισιοδοξία στους φίλους του ότι η φετινή χρονιά θα είναι διαφορετική απ’ όλες τις προηγούμενες. Ο Αρης που έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε 17 ημέρες έφερε τα πάνω- κάτω. Σε πέντε αγώνες έχασε τους τρεις, έφερε μία ισοπαλία και κέρδισε μόνο τον έναν. Αποτέλεσμα; Να κατρακυλήσει στον βαθμολογικό πίνακα και να χρειαστεί να ιδρώσει προκειμένου να πετύχει αυτό που φαινόταν στο τέλος του πρώτου γύρου δεδομένο: να εξασφαλίσει το ένα εισιτήριο για την Ευρώπη.

Χθες ο Αρης κόντρα στον ΠΑΟ είχε έναν πρόσθετο λόγο να κερδίσει, καθώς σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πήγαινε στο +11 από τους «πράσινους» και στην ουσία θα είχε κλειδώσει μία θέση στην 4άδα.

Δεν τα κατάφερε όμως για δύο λόγους: Πέταξε στα σκουπίδια τα 45’ λεπτά του α’ ημίχρονου και δεν βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, παρότι δημιούργησε 20 τελικές από τις οποίες στις 13 η μπάλα κατέληξε στην εστία! Στο ποδόσφαιρο όμως αξία έχει η νίκη κι αυτή την παίρνει η ομάδα που πετυχαίνει τα περισσότερα γκολ. Κι αυτή χθες ήταν ο ΠΑΟ οποίος παρότι πρόσεξε περισσότερο την μεσαοαμυντική του συμπεριφορά, σκόραρε στο 9ο και έφθασε άλλες 2-3 φορές με αξιώσεις κοντά στο γκολ.

Ο Αρης στο α’ ημίχρονο έμοιαζε και πάλι… μαγεμένος. Απέναντι στο 4-3-3 του ΠΑΟ, όπως έγινε και στον αγώνα με την ΑΕΚ, δεν είχε καμία απολύτως λύση. Και δεν θα μπορούσε να έχει γιατί έπαιζε προβλέψιμο ποδόσφαιρο. Απουσίαζε η φαντασία, η ταχύτητα και το αγωνιστικό πάθος από το παιχνίδι του. Συγχρόνως οι παίκτες του έκαναν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις. Ετσι εύρισκε όλους τους παίκτες του ΠΑΟ πίσω από την μπάλα, οπότε υπήρχε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Παρ’ όλα αυτά θα μπορούσε να σκοράρει σε σουτ του Μαντσίνι που η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης άλλαξε πρόσωπο. Κυκλοφόρησε περισσότερο γρήγορα την μπάλα, έδωσε πλάτος στο παιχνίδι του αξιοποιώντας τα άκρα και πήρε βοήθειες από τους Σίλβα και Σάσα που μπήκαν στον αγώνα αντί των Μαντσίνι και Τζέγκο. Η υπεροχή όμως δεν απέφερε και το γκολ. Είτε γιατί οι «κίτρινοι» δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική φάση, είτε γιατί λείπει ο φορ-εκτελεστής. Ετσι έμειναν αναξιοποίητες οι 20 τελικές φάσεις. Αν όμως ο Αρης σταθεί σ’ αυτό το στατιστικό στοιχείο, θα χάσει το δάσος. Γιατί η διαπιστωμένη αφλογιστία, από την αρχή του Πρωταθλήματος, «χρυσώνονταν» από τις λύσεις που έδιναν στο σκοράρισμα οι παίκτες της πίσω ζώνης. Από τη στιγμή που πλέον οι αντίπαλοι βρίσκουν τον τρόπο να μπλοκάρουν τους χαφ, ο Αρης «ακρωτηριάζεται». Αρα επιβάλλεται να αποκτήσει το συντομότερο έναν φορ Killer ώστε να αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.