Ο Αρης δεν σκοράρει εύκολα αλλά ο Μπούργος δεν ανησυχεί

Γιώργος Στράντζαλης08 Απριλίου 2022

Στο ποδόσφαιρο είθισται να λέγεται πως “δεν πρέπει να φοβάσαι μία ομάδα που δημιουργεί φάσεις”, υπό την έννοια ότι αυτός ο τομέας είναι ο… δύσκολος και με τη λογική ότι εάν συνεχιστεί η παραγωγή φάσεων μπροστά από τις αντίπαλες εστίες, τα γκολ – εύκολα ή γρήγορα – θα έρθουν. 

Αυτής της άποψης φαίνεται ότι είναι και ο Χερμάν Μπούργος. “Το βασικό είναι να δημιουργήσεις παιχνίδι. Το γκολ θα έρθει”, δήλωσε στο συνδρομητικό κανάλι αναφερόμενος στο γεγονός πως η ομάδα του έχει πετύχει μόλις ένα τέρμα στους τρεις αγώνες των play off.

Ο Αργεντινός τεχνικός δε φαίνεται να προβληματίζεται από την “αφλογιστία” του Αρη, ούτε και από τη συγκομιδή των δύο βαθμών τις πρώτες τρεις αγωνιστικές του μίνι Πρωταθλήματος. 

Αν και πρόκειται για ένα εξόχως ανησυχητικό αποτέλεσμα, σε σημείο μάλιστα να αποκτά χαρακτήρα μεγάλου τελικού ο αγώνας της Κυριακής στο ΟΑΚΑ με την υποχρέωση της νίκης. 

Σε διαφορετικό αποτέλεσμα ο Αρης θα απομακρυνθεί βαθμολογικά από έναν βασικό του αντίπαλο για ευρωπαϊκό εισιτήριο όπως είναι η ΑΕΚ. “Εμείς πιστεύουμε ότι πάντα μπορούμε να κερδίσουμε και πάντα πιστεύουμε στη νίκη. Σκέφτομαι ότι θα κερδίσουμε”, πρόσθεσε ο προπονητής του Αρη για την επικείμενη αναμέτρηση.

Αν κρίνουμε ωστόσο από το σύνολο των αγώνων της φετινής σεζόν και τους βαθμούς που έχασε η ομάδα λόγω της “αφλογιστίας” της στην επίθεση, γίνεται αντιληπτό ότι χωρίς γκολ δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά. Και σε αυτή τη φάση των play off, ο Αρης δεν μπορεί να περιμένει πότε θα σταματήσει η “αφλογιστία”. 

Χρειάζεται επειγόντως βαθμούς. Και για να τους πάρει χρειάζεται να είναι αποτελεσματικός. Δεν μπορεί να περάσει στο ντούκου το γεγονός ότι στους τρεις φετινούς αγώνες με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα οι Κιτρινόμαυροι δημιούργησαν συνολικά 50 τελικές αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν εστία! 

Ομοίως και στους δύο φετινούς αγώνες κόντρα στον τελευταίο της βαθμολογίας Απόλλωνα Σμύρνης, όπου σε σύνολο 22 τελικών (12 εντός έδρας και 10 εκτός) δεν βρήκαν στόχο.

Κι αν ο Μπούργος δεν ανησυχεί, ή εν πάση περιπτώσει δεν θέλει να μοιραστεί δημοσίως την ανησυχία του, οι αριθμοί έρχονται να αναδείξουν τη σκληρή πραγματικότητα για το φετινό Αρη και τη δυστοκία που πληρώνει όλη τη σεζόν με χαμένους βαθμούς. Είναι απολύτως ενδεικτικό του προβλήματος ότι χρειάζεται 10,8 τελικές προσπάθειες για στείλει την μπάλα στο πλεχτό. 

Αν μη τι άλλο πρόκειται για αρκετά χαμηλό ποσοστό για μία ομάδα που φιλοδοξεί να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο τερματίζοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας. Εάν, μάλιστα, συγκριθεί το ποσοστό αυτό με το αντίστοιχο των βασικών του αντιπάλων, τότε μπορεί να δικαιολογηθεί και η διαφορά που υπάρχει καθώς ο Αρης έχει τον χαμηλότερο συντελεστή τερμάτων (29) και το χαμηλότερο ποσοστό γκολ ανά τελικές που δημιουργεί στα παιχνίδια του. Επί παραδείγματι, η ΑΕΚ χρειάζεται 7,7 τελικές για να βρει δίχτυα και ο Παναθηναϊκός σκοράρει κάθε 6,1 τελικές προσπάθειες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.