Ο Άρης δεν πρέπει να βολεύεται με στόχους μακριά από το big4

Βασίλης Μάστορας07 Ιουλίου 2020

Το αν είναι καλό ή κακό νέο το ναυάγιο της μεταγραφής του Φετφατζίδη στην Αλ Αϊν, θα το δείξει ο χρόνος. Κριτήριο πάντως δεν αποτελεί το γεγονός ότι ίσως ο Ενινγκ να τον έχει στη διάθεση του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Εκείνο που αποτελεί κριτήριο είναι οι οικονομικοί όροι της μελλοντικής πώλησης του παίκτη σε ομάδα του εξωτερικού. 

Η χρησιμότητα του Φετφατζίδη στην 11άδα του Αρη δεν χωράει συζήτηση. Είναι παίκτης-πρώτο βιολί, είχε εξαιρετική χρονιά και βοήθησε σημαντικά στην φετινή πορεία του Αρη. Από τη στιγμή όμως που θα υπάρξει ομάδα η οποία θα πληρώσει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του, η παραμονή του Φετφατζίδη στον Αρη θα είναι πολυτέλεια. 

Ο λόγος; Η οικονομική θηλειά που έχουν οι κιτρινόμαυροι στον λαιμό, λόγω των BAN. Aκόμη όμως κι αν είχαν λυμένο αυτό το πρόβλημα, μία οικονομική πρόταση σ’ αυτό το επίπεδο αποτελεί πρόκληση. Ο Αρης, όσο κι αν ενοχλεί αυτό, απέχει ακόμη πολύ από το να κάνει πρωταθλητισμό. Απ’ ότι φάνηκε και φέτος απέχει πολύ και από το να διεκδικήσει μία θέση ψηλότερη από την 5η. Να απειλήσει δηλαδή το group των big 4. 

Για να συμβεί αυτό δεν αρκεί η δυναμική του κόσμου και τα διάφορα τσιτάτα που ακούγονται κατά καιρούς. Θα πρέπει να έχει οικονομική υγεία και έσοδα μεγαλύτερα από τα συνήθη που έχουν όλες οι ομάδες με τις οποίες ανταγωνίζεται στο Πρωτάθλημα. Πώς μεταφράζεται αυτό; 

Με την ενίσχυση του ταμείου της ΠΑΕ με φρέσκο χρήμα, που θα έχει πηγή προέλευσης της οικογένεια Καρυπίδη. Ποιο πρέπει να είναι το ύψος της χρηματοδότησης; Τέτοιο που ο Αρης να μπορέσει να κάνει ένα ανταγωνιστικό μπάτζετ με τις ομάδες του big 4 και όχι με εκείνες που είναι στη δεύτερη ταχύτητα του Πρωταθλήματος.

Θα ήταν άδικο κάποιος να φορτώσει στον κ. Καρυπίδη όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αρης. Από την άλλη όμως στον αθλητισμό οι μάχες είναι καθημερινές και στις επιτυχίες δεν υπάρχει ταβάνι. Αρα το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν για δεύτερη χρονιά να βγουν στην Ευρώπη, στόχο που πέτυχε και ο ΟΦΗ που έπαιξε μπαράζ παραμονής πριν από έναν χρόνο, δεν θα πρέπει να «κοιμίζει» κανέναν στον οργανισμό Αρης. Ούτε αποτελεί μέτρο σύγκρισης το τι πέτυχε ο Αρης τις προηγούμενες δεκαετίες. Εκείνες οι αγωνιστικές ταλαιπωρίες είναι που τον στοιχειώνουν και κάνουν τον κόσμο να διψάει για επιτυχίες. Αυτές που έχει να γευθεί ο Αρης 50 ολόκληρα χρόνια. 

Και το βαθμολογικό σκαρφάλωμα των κιτρινόμαυρων σε ψηλότερες θέσεις είναι στοίχημα της διοίκησης κι όχι του κόσμου. Εκτός κι αν στον Αρη συμβιβάζονται με το να κατεβάζουν τον πήχη των στόχων.

FOCUS

Αν τελικώς γίνει η αναδιάρθρωση οι ομάδες του Νότου θα έχουν τρία ταξίδια στην Ρόδο και πέντε στην Κρήτη, οπότε γιατί να συναινέσουν αν δεν πάρουν το κατιτίς τους από την τηλεόραση;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.