Ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να «τζογάρει» στις μεταγραφές του Ιανουαρίου

Βασίλης Μάστορας17 Νοεμβρίου 2022

Το έγραψα και χθες, σε ετούτη εδώ τη γωνιά, ότι ο Άρης θα πρέπει να αποκτήσει τον Ιανουάριο ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα είναι ετοιμοπόλεμοι για να πάρουν φανέλα βασικού από την πρώτη ημέρα. Η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα δεν προσφέρεται για μεταγραφικές επιτυχίες, αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις ποδοσφαιριστών ικανών να δώσουν το κάτι παραπάνω. Αρκεί βεβαίως μία ομάδα να έχει ψαχτεί εγκαίρως. 

Το ρίσκο μεγαλώνει όταν στο κάδρο μπαίνουν ποδοσφαιριστές με μεγάλη αποχή από επίσημους αγώνες και ο Βίντρα είναι ένας από αυτούς. Λόγω ρήξης χιαστού είναι απών από τον περασμένο Απρίλιου και εκτιμάται ότι θα έχει αποκατασταθεί το τραύμα του, πλήρως, στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι απολύτως έτοιμος για να προσφέρει. Μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό μπαίνουν θέματα ψυχολογίας και βιολογικής ετοιμότητας. Κάτι που σημαίνει ότι αν αποκτηθεί ο Βίντρα θα τον υπολογίζει ο Πάρντιου στα τέλη του Ιανουαρίου. Ο Τσέχος έχει βαρύ βιογραφικό, αλλά ο τραυματισμός του είναι ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να προβληματίσει τους «κίτρινους».

Καλός και ο Ζερβίνιο, καλός και Ντουκουρέ αλλά τα προβλήματα που είχαν κοστίζουν στον Άρη. Σαφώς και παίκτες υψηλού επιπέδου δεν θα επέλεγαν τους «κίτρινους» για νέο επαγγελματικό προορισμό, αν δεν είχαν περιπέτεια τραυματισμού. Επειδή όμως ο Άρης δεν έχει πλέον την πολυτέλεια των πειραματισμών θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στις νέες του μεταγραφικές κινήσεις. Είτε αυτή είναι μία, είτε τέσσερις όπως υποστηρίζει η διοίκηση. Ο κόσμος που έχει ξενερώσει από τα φετινά πάνω- κάτω στην απόδοση της ομάδας και την απομάκρυνση της από τον αρχικό στόχο, δεν «ψήνεται» πλέον με μεταγραφές «πυροτεχνήματα». Αυτά ήταν τρικ της διοίκησης τα οποία έχουν πλέον ξεθωριάσει. 

Παίκτες ετοιμοπόλεμους που θα βοηθήσουν την ομάδα αγωνιστικά με το… «καλημέρα», επιβάλλεται να αποκτήσει ο Άρης. Γιατί μετά τη διακοπή, τον περιμένουν δύο αγώνες για το Πρωτάθλημα μέχρι το τέλος του χρόνου, κι ένα βαρύ πρόγραμμα με αγώνες Κυπέλλου και Πρωταθλήματος. Και επειδή το Κύπελλο, θεωρητικά, είναι ο περισσότερο προσιτός στόχος της ομάδα, παρότι η κλήρωση ανέβασε τον πήχη της δυσκολίας, ο Άρης δεν πρέπει να τζογάρει στις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

FOCUS

Kάθε ομάδα που σέβεται το εαυτό της, στη χειμερινή διακοπή του Πρωταθλήματος, πηγαίνει για προετοιμασία/φιλικά σε χώρες του νότου και εκεί γίνεται το χειμερινό «φεστιβάλ» των φιλικών. Οποιες δεν έχουν μπάτζετ παραμένουν στην έδρα τους και καλούν εμπορικές ομάδες, μήπως και καλύψουν τη «χασούρα» της διακοπής. Μ’ έναν σμπάρο δύο τρυγόνια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.